Johan og Jordi Cruyff

Det kan ikke være lett å være sønnen til fotballlegende Johan Cruyff. Han ble den første spiller til å vinne Gullballen tre ganger, første gang som spiller for Ajax i 1971, deretter to ganger som spiller for Barcelona (1973 og 1974). Hans spillestil inspirerte mange og endret fotballen for alltid.

Sønnen Jordi Cruyff som nå har blitt 44 år gammel har fulgt i sin fars fotspor og hatt en absolutt anstendig karriere. Jordi har vært både midtbanespiller og angrepsspiller og spilt for blant annet Manchester United og Barcelona.

Les: Plutselig var ikke Alisson Becker verdens dyreste keeper lenger

Jordi Cruyff har også mye å leve opp til som manager, pappa Johan regnes som en av tidenes mest suksessrike Barcelona managere han fikk i perioden 1991 til 1994 fire påfølgende seriemesterskap, samt én seier i Mesterligaen (1992)

.Jordi Cruyff har de siste seks årene vært ansatt av israelske Maccabi Tel-Aviv, hvor han har vært både sjef og sportsdirektør.

Skal gi 200%

Han ble tidligere i dag presentert som en ny leder i Chongqing Lifan,  klubben sparket for en måned siden manager Paulo Bento.

Jordi Cruyff vil forsøke å redde sin nye kinesiske klubb fra nedrykning. Halvveis i Super League sesongen, er Chongqing Lifan på 14.plass – 2 poeng fra nedrykk streken .

Pappa Johan Cruyff døde alt for tidlig bare 68 år gammel 24. mars 2016.

 

Les på F7City: Spar miljøet – spill hjemme på nettcasinoet