Jon Rahm

Det koster mer enn 30 sølvpenger å kjøpe sjela til en av verdens beste golfspillere, mye mer!! – Jon Rahm signerer med LIV Golf den største kontrakten i idrettshistorien.

Golfspilleren fra Barrika vil motta i en kontrakt, penger og en prosentandel av et lag, verdt mer enn 500 millioner euro.

Les: Daily Mail: Premier League-kaptein utestenges fra klubbens treninger

Jon Rahm har akseptert det monstrøse tilbudet fra LIV Golf og har sluttet seg til ligaen som ble født i 2022 drevet fra Saudi-Arabia og forårsaket et seismisk skifte i verdensgolfen.

I bytte mot et tall som ikke er gjort offisielt, men som ulike kilder verdsetter til over 520 millioner euro – direkte penger og verdien av prosentandelen av laget han vil spille for.

Golferen fra Barrika vil forlate PGA Tour og DP World Tour. – Signeringen av Rahm, 29, løfter LIV Golf til en ny dimensjon og skaper en tykkere kløft i verdensgolfen ettersom en mulig avtale mellom LIV Golf og PGA Tour nå ser mindre sannsynlig ut.

Les på F7sport: Formula 1. The FIA will investigate the leak of confidential information

LIV øker i antall. Den inkluderer to av de fire siste majorvinnerne: Rahm og hans grønne jakke, og Brooks Koepka, med PGA, i tillegg til å bringe til 13 antall golfere som har minst én major i karrieren. Syv av de siste 15 Grand Slam-turneringene har blitt vunnet av guttene hans og 11 av de siste 23.

Fem spillere som har toppet verdensrankingen har alle blitt med i LIV-oppsettet i år, som viser omfanget av avhoppene.

Mer enn Leo Messi
Rahms kontrakt er den største i verdenssportens historie, ettersom de mer enn 600 millioner euroene som Leo Messi tjente i sin tid i Barcelona var et produkt av forskjellige inntektskilder.

I tillegg til beløpet han vil motta som fast inventar, vil Jon, i likhet med de andre 48 spillerne som nå utgjør ligaen – som vil utvide seg etter hvert som det 13. laget dannes – kjempe i hver av de 13 turneringene (unntatt laget finalen) i 2024 for fire millioner dollar til vinneren i hvert arrangement.

Årsakene til endringen er ennå ikke forklart og er ikke bare økonomiske. Rahm har alltid hevet diskursen om at golf har gitt ham muligheten til at «flere generasjoner» av familien hans kunne leve på pengene han hadde tjent allerede før denne sesongen hvor seieren i Masters på Augusta og tre andre turneringer ga ham 16 millioner dollar .

Den spanske mesteren, en lærd i sportens historie, har også blitt kjent for betydningen han legger til tradisjonen med turneringer for å registrere det samme, og det nå, på grunn av vetoretten som PGA Tour og DP World Tour har pålagt spillerne i opprørsligaen, vil han ikke lenger kunne spille.

Han skal konkurrere i anbudskonkurranser og i et format som ikke overbeviste ham på det tidspunktet. Imidlertid kunne den overdrevne tendensen til å etterkomme ønskene til Rory McIlroy og Tiger Woods fra PGA Tour, nesten de eneste stemmene som Jay Monahan, kommisjonæren, lytter til, og innflytelsen fra Phil Mickelson, Jons nære venn, ha tynget på. Rahms avgjørelse.

Sammen med den baskiske golfspilleren kan en annen av vennene hans komme, Tony Finau, den tjueførste på verdensrankingen og en annen av de mest karismatiske spillerne de siste årene på PGA Tour.

Det er også ukjent hvordan kontinuiteten hans i det europeiske Ryder Cup-laget blir. Det nye klimaet skapt av avtalen antyder at det ikke vil endre muligheten for spillere som er medlemmer av DP World Tour, selv om de ikke spiller spesifikke turneringer på denne kretsen, for å være kvalifisert.

Ønsket til kretsen som har som administrerende direktør Greg Norman, en annen tidligere nummer 1, har alltid vært å signere Rahm.

Selv om spilleren fra Barrika aldri ønsket å vite om manageren hans Jeff Koski fikk noen tilbud, var det i fjor, ifølge kilder nær Saudi-Arabia, et høyere tilbud enn det som ble mottatt av Bryson DeChambeau, Brooks Koepka, Dustin Johnson og Phil Mickelson.

LIV-sesongen starter 2. februar på Mayakoba (Mexico) og vil ha en test i Spania fra 12. til 14. juli på Valderrama, like før British Open.