John Obi Mikel

John Obi Mikel sier i et intervju med The Athletic at han lider økonomisk etter å ha sagt opp kontrakten sin i Trabzonspor som et resultat av hans kritikk av tyrkisk fotball.

John Obi Mikel ble terminert tidlig denne uken fra sin kontrakt med det tyrkiske topplaget Trabzonspor da han nektet å fjerne et innlegg fra Instagram som kritiserte tyrkisk fotball for å ha fortsatt å spille mens corona-pandemien herjer. – Ironien, hvis det er noen, rett etterpå bestemte Tyrkiske sportsmyndigheter å pause all idrett.

Les: Pochettino villig til vente ti år på Messi

I et langt intervju med The Athletic forteller John Obi Mikel om avgjørelsen å dra hjem til barna sine i London.

«Jeg har tatt en økonomisk tap ved å gjøre dette. Det er verdt hver krone, å se barna mine glade og fornøyde, og å vite at vi overlever dette sammen. Den eneste måten vi kan få bukt med dette på, er ved å være hjemme hos familien og ta vare på dem og din neste»

I følge The Athletic fikk Mikel en lønn på 400.000 kroner i uken med mer enn ett år igjen av kontrakten og med en opsjon på et års forlengelse, snakker vi om et tap på minst 20 millioner kroner.

Han utdyper situasjonen: «Trabzonspor var veldig opprørt over situasjonen. Jeg ble bedt om å dukke opp på presidentens kontor. Han ba meg ta den ned, og jeg sa at jeg ikke ville gjøre det».

«Det var min mening, det var slik jeg følte meg. Vi lever i en fri verden, jeg har ytringsfrihet og jeg kan uttrykke min posisjon».

«Jeg ønsket også å vinne ligaen, men i dette øyeblikket må vi tenke på hva som er viktigst: å redde folks liv».

Klubben var ikke enig i synspunktene om at det var galt å spille fotball. «Jeg sa til dem at jeg ville reise hjem. De sa at hvis jeg dro hjem, ville jeg ikke komme tilbake»

jeg sa: «OK, jeg skal reise hjem»

Les: Tennistipping og forutsigbarhet