Joel Cedergren

ÖSK Football bestemte seg raskt for å kvitte seg med sin hovedtrener Joel Cedergren. Som enkelte muligens husker hadde Cedergren en sesong for Sogndal for nesten 18 år siden.

Etter diskusjoner om hvilke endringer som må til for å skape en utvikling som går i riktig retning, er det klart at Joel forlater treneroppdraget i ÖSK med umiddelbar virkning.

I løpet av månedene mine i klubben har jeg gjort alt for å skape en sterk utvikling i laget. Det har vært vanskelig å skape de resultatene vi ønsker på kort tid og vi har havnet i en utfordrende situasjon med svake resultater. Jeg ønsker egentlig ikke å forlate min stilling, men jeg har respekt for at styret tar denne beslutningen. Jeg ønsker spillerne og klubben lykke til i årets sesong, sier Joel Cedergren til klubbens hjemmesider.

Nå går fotballsjef Axel Kjäll tilbake i rollen som hovedtrener.

Les: Rekker å selge to spillere før han pakker kofferten og drar til Old Trafford

Örebro SK fikk en marerittstart på sesongen da de tapte 3-0 borte for IK Brage i Superettan-premieren. Brage scoret tre mål på knappe 25 minutter og ÖSK så ut som om de allerede hadde gitt opp.

Etter kampen ble laget buet av sine tilreisende supportere. Lagkaptein Jiloan Hamad støttet den handlingen.

  • 100 prosent. Jeg liker at de gjør det. Jeg ville også ha buet om jeg kjørte her i 2,5 timer for å støtte laget under disse forholdene. Det skal vi ta!, sa Hamad til NA etter tapet.

Klubben var raskt til å handle. Joel Cedergren, som tok over som ny hovedtrener foran sesongen fikk aldri med seg spillerne som var svært misfornøyd med hvordan treningene var lagt opp.

I en pressemelding sier styreleder Kent Persson følgende:

– Det overordnede bildet er at tillit ikke er der og derfor må vi endre oss. Det er vanskelig for styret å ta en avgjørelse av denne typen, og spesielt på dette tidlige stadiet av sesongen. Vi har imidlertid ingen tid å miste.

– Vi har hatt lange og nøye diskusjoner med Joel, og kommet frem til at det beste for laget er å endre organisasjonen og bytte trener. Vi vil takke Joel for hans store engasjement. Nå ser vi fremover. Vi har et lag som vi tror mye på og det skal vi bygge videre på.

Cedergren fikk kun lede ÖSK i en seriekamp og tre kamper i den svenske cupen.

Han forteller nå til Fotbollskanalen om følelsene sine rundt Örebros avgjørelse.

  • Det føles… veldig kjedelig. Brå. Og kort. For kort, for min smak. Men ikke ifølge forbundet tilsynelatende, sier Cedergren.

I fjor hadde ÖSK tre forskjellige hovedtrenere. Axel Kjäll var først ansvarlig, før Vitor Gazimba ble ansatt og Kjäll ble fotballsjef. Gazimba klarte imidlertid ikke å løfte laget i Allsvenskan og i løpet av serieavslutningen var Marcus Lantz hovedtrener. Lantz forlot klubben etter sesongen og ble deretter erstattet av Cedergren.

I en uttalelse på klubbens hjemmeside sier Kent Persson:

– Dette er den absolutt beste løsningen i vår situasjon. Axel har totalkunnskap om alle spillere og kan ta på seg rollen som hovedtrener uten startdistanse. Han skal gi stabilitet og stabilitet til virksomheten på alle måter, og denne løsningen er i dagens situasjon den som gir oss størst muligheter til å nå våre mål. Styret er også klar over at dette er en ønskelig og verdsatt løsning sett fra spillernes side.