RB Leipzig sin venstrebente midtstopper Josko Gvardiol en ettertraktet før han ble med Kroatia til VM i Qatar. Nå som han i en alder av bare 20 år har vært general i Kroatias forsvarslinje har interessen blitt rødglødende.

Hver eneste storklubb i Europa sies å ønske å sikre seg midtstopperens signatur, men det kommer til å koste. Hvis RB Leipzig, som har kontrakt med Gvardiol frem til 2027, skal selge, kan det kun skje gjennom at noen velger å benytte seg av utkjøpsklausulen. – Bild melder at den er på hele 112 millioner euro.

RB Leipzig som har nok penger gjennom sine eiere Red Bull vil heller ha en verdensklasse midtstopper enn over en milliard inn på konto.

Dyreste forsvarsspiller så langt er Harry Maguire som Manchester United kjøpte fra Leicester sommeren 2019 for 87 millioner euro. Ironien er, hvis det er noen, det er nettopp Harry Maguire Manchester United ønsker å erstatte med Josko Gvardiol.

Les: Goal bekrefter: Ronaldo har fått innpass hos Real Madrid

Real Madrid, Chelsea, Manchester United og Manchester City jager ham, men Paris Saint-Germain har i tillegg en plan som vil gjøre den unge VM debutanten til verdens best betalte forsvarsspiller.

RB Leipzig har ingen planer om å la Guardiol dra, det kommer til å bli ganske så tomt i bundesligaklubbens forsvar. Konrad Laimer slutter, Christopher Nkunku er på vei til Chelsea og Dani Olmo ønsker ikke å forlenge og kan bli solgt.

Tidligere har Foot Mercato uttalt at flere klubber allerede har lagt inn bud på Gvardiol, men ingen av de har vært i nærheten av utkjøpsklausulen.

Les: Nærmer seg Mason Mount