Hjem Fotball Jevnt på White Hart Lane
Jevnt på White Hart Lane

Jevnt på White Hart Lane

mars 19, 2017

Det er aldri lett å vinne kamper når lagets stjernespiss ikke kan spille, men i dag viste Tottenham at de kan bite tennene sammene og hale i land en seier også uten Harry Kane. Og det var de andre storspillerne i klubben som tok ansvar for å score i spissens fravær. Christian Eriksen satte inn det første målet etter et kvarter, og Dele Alli økte til 2-0 på straffe etter en halvtime. Kane-erstatter Heung Min Son var ikke spesielt målfarlig kampen gjennom og ble byttet ut et kvarter før slutt. Det er tydelig at Tottenham trenger en bedre spiss om de skal unngå å bli overdrevent avhengige av Kane.

Like etter pause reduserte James Ward-Prowse for Southampton og Tottenham måtte til tider kjempe for å beholde kontrollen i kampen. Southampton var periodevis sterke og viste i begge omganger at de har potensiale for å lage trøbbel for toppklubbene. En mer medgjørlig dommer kunne også gitt Southampton straffe i forste omgang. De var også uheldige som mistet målfarlige Manolo Gabbiadini til en skade i første omgang, italieneren har vært svært målfarlig siden overgangen fra Napoli.

Men det endte med Tottenham-seier, lagets tiende hjemmeseier på rad. De holdt dermed Chelseas ledelse til ti poeng, og holder seg foran Manchester City på tredje, uansett hva resultatet blir i Citys kamp mot Liverpool.

Les også: