Trenger en klubb som "skjønner ham". (foto: united, twitter)

Før nyttår gikk Ralf Rangnick ut og fortalte at han tviholdt på spillere som ønsket seg ut. Edinson Cavani ble tryglet om å bli – og ble. Anthony Martial og Donny van de Beek presset seg likevel til overgang etter tydelige signaler fra United-manageren om at det ikke vanket mer spilletid. Men spilleren som var aller ivrigst etter å komme seg bort, han måtte bli.

Martial gikk på utleie til Sevilla for resten av United-kontrakten, van de Beek skal tilbake til Old Trafford etter å ha jobbet for Frank Lampard resten av sesongen. Jesse Lingard var desperat etter å finne seg klubb med spilletid for å komme i posisjon hos Gareth Southgate før VM-sluttspillet, og skal ha fått beskjed om at han kunne slippe – før United stengte utgangsdøra.

Les: Innovasjon innen online gambling

Ifølge Goals kilder pratet Lingard med Rangnick så sent som på Deadline Day, der tyskeren bekreftet at han var free to go. Tilbudene lå linet opp. West Ham, Tottenham og Newcastle hadde alle lagt Lingard inn i planene sine. Det var spesielt Newcastle-overgangen som lå nærmest, men ifølge Goals kilder blokkerte United Lingards exit helt, helt på tampen.

Ifølge ESPN var Newcastle ikke villig til å betale leie pluss en bonus på 12 millioner pund hvis Lingard var med på å hindre nedrykk for Eddie Howe og gjengen.

Ifølge ESPNs kilder ga Rangnick grønt lys for Lingard-exit, mens det var styret til Manchester United som satte på bremsen.

For 29-åringen har det siste året vært litt av en nedtur. Etter et suksessfullt leieopphold hos West Ham ble Lingard overtalt i sommer av Solskjær til å bli på Old Trafford, mer spilletid ville komme. Så forsvant Ole, United-vikar Rangnick gir grønt lys for exit i januar for en desperat Lingard, United velger likevel å stenge utgangsdøra.

Lingard får kanskje mulighet til å feire med Ronaldo. (foto: united, twitter)

Vi kan argumentere med at Lingard blir saftig betalt for å gjøre som han blir bedt om, men i dette tilfellet ser vi ikke at noen av partene kommer ut som vinnere.

Les: Terminert etter 163 kamper og 92 mål for The Gunners

Spesielt når Lingard, ifølge ESPNs kilde, før nyttår takket nei til tilbud om forlengelse hos United og spaserer uansett ut som free agent om seks måneder.

Ja, United kan få bruk for Lingard i noen spilleminutter de neste månedene, men dette er ikke måten å behandle en spiller som har vært i klubben siden han lærte å snøre på seg fotballstøvlene.

Det handler om respekt.