Brukes også som posterboy hos Eintracht. (foto: eintracht, twitter)

Bare litt over tolvhundre minutter på banen i AC Milan-drakt var sikkert ikke etter planen, men nok til å ta sats på springbrettet videre ut i Europa. Da vi før sommeren skrev om at Hauge var på vei ut av Serie A-klubben, kom det en søt kommentar på facebook: «Kom hjem, Jens Petter». Noen måneder senere kan vi bekrefte at Hauge har kommet hjem – i Bundesliga.

For etter å ha fulgt vingen siden første trening hos Eintracht Frankfurt, skjønner vi at Bundesliga er «hjem» for 21-åringen.

Eintracht Frankfurt endte på 5. plass forrige sesong, bare et fattig poeng bak Wolsburg på Champions League-kvalikplass. Denne sesongen har startet skikkelig seigt med tre uavgjort og ett tap. For Hauge-fans er det likevel oppløftende å se hvilken posisjon vingen er i ferd med å skaffe seg på laget.

Vi synes det er utrolig spennende med Hauge sin reise og er overbevist Eintracht vil gi ham et stort løft. – Du kan se Bundesliga og Hauge direkte på UnibetTV – Gratis!.

I sommer forsvant tre angrepsspillere fra Eintracht, noe som åpnet opp for Hauge. Ifølge tyske Bulinews så sportsdirektør Markus Krösche at klubbens egne unge angrepstalenter ikke kunne dekke opp for tapet, og hentet inn Hauge. Etter fire kamper skjønner vi hvorfor sportsdirektøren mente den norske 21-åringen har potensialet.

Da Eintracht gikk på en skikkelig 2-5 smell mot Borussia Dortmund i sesongåpningen, var det innbytter Jens Petter Hauge som sto for Eintrachts eneste rene scoring (den andre var selvmål av Dortmund).

Det startet med 45 minutter spilletid mot Dortmund, så opp i 70 minutter i 0-0 kampen mot Augsburg, full kamp mot Arm. Bielefeld (1-1) og 81 minutter i 1-1 kampen mot Stuttgart.

Mot Bielefeld var det Hauge som sikret Eintracht poenget med en tidlig scoring. Dermed ligger 21-åringen tre scoringer under det han totalt leverte hos Zlatan og gjengen i løpet av forrige sesong.

Torsdag er det tid for Europaligaspill, arenaen Hauge vet å bruke godt. Tyrkiske Fenerbahce tar turen til Frankfurt for gruppespillskamp, en mulighet for Hauge til å oppleve den tyske legenden Mesut Özil på nært hold.

I skrivende stund er det 2.88 i odds hos Unibet på at Jens Petter scorer mot Fenerbahce og 4.75 på at Özil slår en assist. (OPPDATERT: Kampen endte 1-1, Hauge uten poeng, Özil med den tyrkiske scoringen).

(foto: eintracht, twitter)

Det er tvilsomt at 21-åringen blir starstruck av Özil, men for oss på utsiden er det litt av en fotballreise Hauge har begitt seg ut på. Her spilles det mot tidligere, eksisterende og kommende stjerner. Ikke et vondt ord om Eliteserien, men da Hauge forlot Bodø, tok han steget inn i en helt annen verden.

Hos Eintracht kommer også resultatene. I tre av fire kamper har Eintracht-trener Oliver Glasner valgt 21-åringen fra start. Jens Petter Hauge har definitivt kommet «hjem».

Spark litt ekstra spenning inn i Europa League ved å sette penger på dine favoritter.