De aller fleste er klar over at Cristiano Ronaldo er en fantastisk fotballspiller som er vant til å inneha hovedrollen i enhver anledning. – Faktum er at mange ikke ser på han som en sympatisk person. 

Vi fikk eksempel på det i går, mens verdens beste fotballspiller Lionel Messi anerkjenner Cristinano Ronaldo får han ikke samme anerkjennelse tilbake.

Messi hadde muligheten til å stemme på Ronaldo og åtte andre spillere på FIFAs utvalg av verdens beste fotballspiller mandag. Og den muligheten ble benyttet av argentineren – selv om den naturlig nok risikerte at Ronaldo faktisk ville vinne stemmen foran nettopp Messi.

Les: Det hjalp ikke Hector Cuper å være Årets La Liga-trener

Messi skulle tildele henholdsvis fem, tre og ett poeng til tre av de andre konkurrentene for prisen. Liverpools senegalesiske stjerne Sadio Mané fikk fem, og så var det tre for Ronaldo, mens Frenkie de Jong fra Ajax / Barcelona fikk det ene poenget.

Ronaldo oppførte seg annerledes. Han synes ikke at den evige rivalen var blant verdens tre beste i året som gikk. I følge Ronaldo skal den æren tilfalle Matthijs de Ligt, som nå er Ronaldos lagkamerat i Juventus, etter han byttet fra Ajax i sommerpausen.

De andre stemmene gikk til Frenkie de Jong og Kylian Mbappé.

Les på Popidol: En gigantisk flopp

Ronaldo leste en bok
Ledere, landstreneren og en valgt journalist fra hvert land skal gi henholdsvis fem, tre og ett poeng til tre spillere. Totalt var det ti spillere å velge mellom: Virgil van Dijk, Eden Hazard, Frenkie de Jong, Harry Kane, Matthijs de Ligt, Sadio Mané, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Mohamed Salah.

Mens Messi fikk flest poeng fra både kapteinene, trenerne og fansen som kunne stemme på nettet, følte de utvalgte journalistene at Virgil van Dijk var årets beste.

Og så var det en annen ting med Ronaldo. For han var med på årets lag, naturlig nok sammen med ti andre spillere. Men mens de ti andre trappet opp og til og med kom på scenen i røyk og damp slik de skulle kunngjøres, var det ingen Ronaldo.

Juventus-trener Maurizio Sarri hadde ellers sagt at portugiseren ikke hadde blitt valgt ut til tirsdagens kamp mot Brescia på grunn av en mindre skade, men Ronaldo var fremdeles ikke til stede i La Scala i Milan hvor showet fant sted – bare halvannen times kjøretur fra stjernens hjemmebane i Torino.

Kanskje var han allerede klar over at han ikke kom til å vinne, så han holdt seg unna kameraene. Det gikk i hvert fall ikke lenge etter at Messi vant før han la ut følgende på Instagram:

Sitter i sofaen, leser en bok mens Cristiano Jr. kan sees på baksiden av rommet og leksene.

Og så teksten som følger bildet:

«Tålmodighet og utholdenhet er to egenskaper som skiller den profesjonelle fra amatøren».

«Alt som er stort i dag har begynt i det små. Du kan ikke oppnå alt, men gjør alt som er i din makt for å gjøre drømmene dine til virkelighet».

-«Og husk at etter natta kommer daggry alltid».

Da vet vi det.

Online stemmer fra fansen
Lionel Messi – 1.359.728 stemmer
Cristiano Ronaldo – 962 919 stemmer
Virgil van Dijk – 704.235 stemmer

Stemmene fra lederne
Lionel Messi – 377 poeng
Virgil van Dijk – 337 poeng
Cristiano Ronaldo – 330 poeng

Trenernes stemmer
Lionel Messi – 379 poeng
Cristiano Ronaldo – 307 poeng
Virgil van Dijk – 289 poeng

Journalistenes stemmer
Virgil van Dijk – 462 poeng
Lionel Messi – 364 poeng
Cristiano Ronaldo – 264 poeng

Lionel Messis stemmer
5 poeng: Sadio Mané

3 poeng: Cristiano Ronaldo

1 poeng: Frenkie de Jong

Legg merke til at Lionel Messi har Cristiano Ronaldo på andreplass.

Cristiano Ronaldo stemmer
5 poeng: Matthijs de Ligt

3 poeng: Frenkie de Jong

1 poeng: Kylian Mbappé

 

Virgil van Dijk sin stemme
5 poeng: Lionel Messi

3 poeng: Mohamed Salah

1 poeng: Sadio Mané

Simon Kjærs stemmer
5 poeng: Lionel Messi

3 poeng: Virgil van Dijk

1 poeng: Kylian Mbappé

Åge Hareides stemmer
5 poeng: Cristiano Ronaldo

3 poeng: Matthijs de Ligt

1 poeng: Virgil van Dijk