Carlo Ancelotti med et faderlig klapp på kinnet til Isco

Isco var allerede før sommeren ikke spesielt fornøyd med lite spilletid og denne høsten under Carlo Ancelotti sin ledelse har han havnet enda lenger ned på prioriteringslisten. – Så vidt vi kan skjønne er det bare tidligere Arsenal midtbanespiller Dani Ceballos som befinner seg bak han på listen.

Isco blir mer og mer usynlig!
Før sesongen ble sparket i gang var Carlo Ancelotti ute og berømmet Isco sin innsats pre-season og trakk frem 29 åringens holdning, må nå noen få måneder inn i sesongen er situasjonen en helt annen.

Les: Kampen om trenerjobben hos Norwich er ikke over

Isco var knapt med fra start under Zinedine Zidane i 2020/21-sesongen, og gjorde totalt 29 opptredener i alle konkurranser. Faktisk, mens han spilte i 25 kamper i La Liga var bare åtte av dem fra start. Returen for Ancelotti skulle re-starte Isco sin karriere. Han var en skinnende stjerne og en særdeles viktig del av Ancelotti sin suksess i hans første runde som manager for Real Madrid.

Isco startet to av de tre første kampene denne sesongen, men så skjedde det noe, det ble 59 minutter mot Levante og 66 minutter mot Real Betis. – Han imponerte i begge kampene, men det ble fulgt av 12 minutter mot Valencia, 18 minutter mot Real Mallorca og 9 minutter mot Villarreal. Siden 0-0-kampen mot Villarreal 25. september har ikke Isco spilt for Real Madrid.

Les: Sønnen Atlético Madrid manager Diego Simeone er sterkt ønsket i Premier League

Han ble diagnostisert med et ryggproblem som holdt ham ute i oktober måned, da han gikk glipp av kampene mot Espanyol, Barcelona og Osasuna. Ancelotti hentet deretter Isco tilbake i troppen for de to siste kampene mot Elche og Rayo Vallecano, men ved begge anledninger ble han sittende på benken.

Dessuten har ikke Isco spilt et eneste minutt i Champions League denne sesongen. Han var skadet da Real Madrid vant Shakhtar Donetsk i Kiev, har han holdt på benken for de tre andre.

I tillegg til den pålitelige midtbanetrioen Luka Modric, Casemiro og Toni Kroos, har ankomsten til Eduardo Camavinga gjort livet vanskeligere for Isco.

Fede Valverde er øverst på listen hvis noen må inn på midtbanen, etterfulgt av Camavinga og til og med Marco Asensio, som til tider har spilt som sentral midtbanespiller under Ancelotti denne sesongen. – Bare Dani Ceballos er pr nå bak Isco.

Isco som har vært lojal Real Madrid spiller siden 2013 har kontraktsutløp neste sommer, i januar står han fritt til å snakke med andre klubber. Det er stor interesse for den angripende midtbanespilleren fra alle de store ligaene. Skal vi tippe blir det salg i januar. Begge Manchester klubbene og AC Milan har tidligere vært i kontakt for å få til en overgang og nå som signalene om at Isco er «ledig» på markedet er det mange klubber som girer opp til det som garantert blir et race.