Det er ikke en brakke og noen stillasbenker de tenker å sette opp i Aarhus. 

Aarhus kommune presenterte mandag planene for en ny stadion i byen, og private investorer har blitt enige om å bruke 600 millioner kroner til prosjektet.

Les: Petter Solberg hedret

På en pressekonferanse fredag ​​la Aarhus kommunes ordfører Jacob Bundsgaard frem planene for et nytt prosjekt, som vil omfatte en nytt stadion i byen.

Dette ble bekreftet av Jens Bjerg Sørensen fra Salling Funds, som sammen med Lind Invest har sagt ja til å bruke en halv milliard danske kroner.

«Sammen med Henrik Lind og Lind Invest har vi sendt inn en intensjonsavtale om å bruke en halv milliard til prosjektet. Vi tror tiden er inne for å sikre et vakkert og banebrytende stadion i verdensklasse».

«Vi er mange som tror det vil gi Aarhus et betydelig løft og mange nye muligheter», sa Jens Bjerg Sørensen ifølge stiften.dk.

Planene for den nye stadion krevde at Aarhus kommune hadde med seg private investorer.

Jacob Bundsgaard presenterte på pressekonferansen planene for det nye området ‘Kongelunden’, som inkluderer det nye stadionet.

I 2020 vil det bli organisert en prosjektorganisasjon med stort innbyggerinvolvering, som Salling-fondene har gitt fem millioner kroner til.

Mellom 2021 og 2023 begynner arbeidet med en overordnet utbyggingsplan, planlegging og det første byggearbeidet for det nye området.