(C) Bilde Heerenveen TV:Morten Thorsby

Den meget løpesterke norske midtbanespilleren Morten Thorsby har bestemt seg for å slutte å løpe med hjerter på drakta når kontrakten hans med den nederlandske klubben Heerenveen går ut om et år. 

Det betyr som alle vet at det egentlig bare er to ting som skjer, enten signerer han en forlengelse eller han selges. Thorsby som bare er 22 år har blitt stadig bedre, men har, ihvertfall her hjemme havnet i skyggen til lagkamerat Martin Ødegaard som er utleid fra Real Madrid.

Les: Martin Ødegaard: «Jeg er helt klar»

Heerenveen er på tilbudssiden og ønsker å gå inn i kontraktsforhandlinger, det er Thorsby ikke så keen på, noe han forteller til VG: «Heerenveen ønsker å ha meg med videre. Jeg har ikke sagt at det er uaktuelt, for jeg har det fint her, men etter en god sesong vil jeg se på muligheten til å ta et steg videre. Foreløpig kommer jeg ikke til å signere noen ny kontrakt».

Det var en kjempe mulighet for Morten Thorsby da han for fire år siden gikk fra Stabæk og hans utvikling har vært god, det er alltid et godt tegn når den siste sesongen er den beste. Så langt har det blitt 100 kamper i Nederland og nå er det trolig Italia som blir neste stopp for Morten, selv drømmer han om spill i Bundesliga eller Premier League. (Det finnes vel nesten ingen fotballspillere i Norge som ikke drømmer om det).

«Jeg begynner å bli klar for det steget. Det er overgangsvindu, jeg har ett år igjen av kontrakten, så timingen er fin for både klubben og meg. Det er god timing hvis en overgang skulle skjedd. Og klubben har vært tydelige på at de ikke kommer til å holde meg igjen for enhver pris»

Det er to Serie A klubber som ligger øverst på listen over interessenter, Genoa og Atalanta, men det er ikke gitt inn noen konkrete bud enda.

Så langt har det bare blitt en kamp med flagget på brystet (voksen), skal drømmen om en av de store ligaene bli en realitet må det nok bli flere landskamper.

«Foreløpig har jeg ikke bestemt noe, men jeg har sagt til meg selv at jeg vil ta steget opp. Hva det er, er ikke alltid så lett å vite, men jeg har et mål opp en topp fem-liga. Og så er kanskje Tyskland og England ligaer man har lyst til å ende opp i til slutt».

Les betalt artikkel: Casino bonus for betting og odds