Snart er det tid for den største begivenheten i fotball, nemlig VM. Det er mye som er både spektakulært og annerledes med årets utgave av fotball VM, som er med på å gjøre dette til en av de mest spesielle arrangementene i historien. I år vil fotball VM bli holdt i henholdsvis høst og vintermånedene november og desember, og det er Qatar som er arrangørene av årets utgave av mesterskapet.

1.      Tidenes dyreste fotball VM

Fotball VM i Qatar skulle vise seg å bli en dyr affære for landet, og det er faktisk estimert at dette blir tidenes dyreste fotball VM. Den omfattende utbyggingen av fotballandsbyen der de 32 landslagene skal komme og spille kamper, og ikke minst der tilskuere fra hele verden skal komme og heie frem favorittlagene sine, er mildt sagt dyr. I denne forbindelsen bygges det nemlig både stadioner, hoteller, motorveier og mer, for å kunne akkommodere alle som kommer strømmende til landet.

Qatar skal bruke rundt 220 milliarder dollar på prosjektet, et budsjett som troner høyt over alle andre lignende arrangementer tidligere. Neste på listen over høye budsjetter er nemlig VM i Russland, som «kun» brukte 11 milliarder dollar på sin versjon av arrangementet, som i sammenligning med Qatar sitt budsjett ser lite ut. 

2.      En populær betting mulighet

Fotball har i lang tid vært verdens mest populære sport. Den er svært utbredt, noe som også gjør fotball VM til en av de største arrangementene vi har i sportsverdenen. I denne sammenhengen så er det mange som ønsker å bette. Betting har etablert seg som en veldig populær aktivitet når man kikker på ulike sportslige arrangementer, for å gjøre det litt mer spennende å se på. Fotball VM er en god mulighet til å bette dersom man interesserer seg for dette, og det er mange som tar den muligheten. Det globale betting volumet på arrangementet er hele 30 milliarder dollar, altså mer enn 310 milliarder norske kroner.

Før man kan begynne å bette på sport så er det viktig at man finner en god side å gjøre det på. Det florerer mange betting sider ute på internett, og det å finne den rette kan være noe komplisert. Noen av sidene kan være skumle å befinne seg på, fordi de driver med svindel og uekte spill. Derfor er det viktig at du får informasjonen om betting sider fra en autoritativ informasjonskilde, som kan vise deg til de beste betting sider i Norge, som er helt trygge å ta i bruk. Under kan du se nettopp hvor stor markedsstørrelsen for sportsbetting og lotterisektoren er, og hvordan den har økt de siste årene.

 

3.      Verdens første vinter VM

VM i Qatar markerer noe helt spesielt i fotballverden, det er nemlig den første utgaven av fotball VM som holdes om vinteren for den nordlige halvkule. Vi er normalt vant til å kunne nyte de mange fotballkampene i sommermånedene, men i år blir det annerledes. Beslutningen om å holde det velkjente sportsarrangementet om vinteren har selvsagt en baktanke. Nå som kampene skal spilles i Qatar, så blir vær og varme en svært sentral faktor.

Qatar ligger nemlig sentralt i Midtøsten, der temperaturer kan nå en helt svimlende høyde i sommermånedene, og det er ikke uvanlig at målestokken viser opp mot 50 grader. Det ville med andre ord vært nær umulig for spillerne å holde ut i slike varmer, som er grunnen til at vi nå kan bruke kalde vinterdager på å se spennende fotballkamper. Dette er også grunnen til at alle Qatars åtte arenaer har innebygde klimaanlegg for å kontrollere varmen. Fotball VM arrangert av FIFA går av stabelen den 21. november, og avsluttes den 18. desember.

4.      Estimerer rekordmange besøkende

De høye budsjettene er med på å sikre plass til alle som har planlagt å besøke Qatar under fotball VM i år, og sørger for trygge og behagelige omgivelser for de som tar turen. Det er ikke uten grunn de har lagt mye fokus på størrelse, ettersom det er estimert at rekordmange mennesker vil komme til landet under årets fotball VM. Dette vil trolig gjøre at de slår enda en rekord i VM-historien.

En av grunnene til at så mange vil komme seg til Qatar, er at det ligger så praktisk plassert. Midtøsten knytter et bånd mellom Europa og Asia, noe som gjør det lettere for mennesker fra hele verden å reise dit. Det vil bli inngått et samarbeid mellom Qatar Airways og Hamad International Airport, som skal sikre alle som måtte ønske og som har mulighet til å komme til landet. Hele 1300 fly er estimert å lande på flyplassen i Qatar hver eneste dag i perioden der fotball VM spilles. Det har også blitt kjent at enkelte fotballfans få reisen sin til Qatar dekket, mot god PR i sosiale medier, et tilbud som kan virke veldig fristende for mange.

Kilde: Unsplash.com

5.      Egne «fan-zones» med flere fordeler

Det er ingen hemmelighet at fotballfansen er en viktig brikke i det enorme arrangementet. Vi har allerede forstått at det trolig vil strømme rekordmange mennesker til Qatar under fotball VM, og her kan de oppleve mer enn å bare se fotball. Arrangørene har etablert egne «fan-zones», der blant annet alkohol skal selges til reduserte priser. Alkoholsalg har faktisk vært en sentral diskusjon i VM praten, ettersom det ikke vil være alkoholservering på fotballstadionene der kampene spilles.  

I de designerte sonene derimot, kan man nyte billigere alkohol, og få med seg kampene live sammen med andre supportere. De skal plasseres rundt om i hele landet, og er ledig for de som ønsker å benytte seg av tilbudet. 

Det er ingen tvil om at det blir satset stort på årets VM i Qatar, og det vil trolig betale seg. Med 1300 fylte fly hver eneste dag, og rekordmange besøkende som er estimert å komme vil definitivt hjelpe landet økonomisk, for å kunne starte med å dekke de store utgiftene knyttet til arrangementet. Vi gleder oss til å se fotball nå i vinter, og er spente på resultatene fra det spektakulære og unike fotballarrangementet.