Hjem Fotball Innførte fridag for å kunne feire VM kvalifisering
Innførte fridag for å kunne feire VM kvalifisering

Innførte fridag for å kunne feire VM kvalifisering

oktober 11, 2017

Panamas president har proklamert i dag som nasjonal fridag, etter at de for første gang i historien var kvalifisert for et VM sluttspill. Panama er et lite land, men gleden var tilsvarende større. (Island som også kvalifiserte seg er tidenes minste land i VM, med sine 330 000 innbyggere. )

Panama vant 2 – 1 over Costa Rica, blant annet takket være en kontroversiellt mål, ideen er at ballen skal passere målstreken, det var vanskelig å se at faktisk skjedde. Uansett, seieren sendte Panama til deres første VM.

Landets president, Juan Carlos Varela, var superglad og som den fotballentusiast som han er, mente han det var på sin plass at folket skulle få feire skikkelig.

«Takk til laget. I dag skrev dere historie og møtte drømmen til mer enn fire millioner panamaniere. Vi skal til VM i Russland i 2018! Folkets stemme er blitt hørt. I morgen (i dag, ed.) Vil være en nasjonalferie. Du fortjener det, skriver Varela på sin Twitter-profil.

Presidenten fulgte sine tweets med et bilde der han offisielt undertegnet et dokument som sikrer at alle borgere kan ta fri på onsdag.

Panama ble nummer tre – foran Honduras på Playoff plass og USA som ikke kommer til VM.

Panama – Costa Rica 2-1
VM Kvalifikasjon CONCACAF slutspil
36′ 0-1 Johan Venegas
52′ 1-1 Gabriel Torres
87′ 2-1 Roman Torres

Les også: