(c) Bilde: Juventus: Ingvild Isaksen

Ingvild Isaksen var med å vinne Serie A for Juventus så sent som i fjor, det ble et imponerende punktum for en karriere som de siste årene har vært preget av skader. – Ingvild som bare er 30 år befinner seg i den kategorien idrettsutøvere man lurer på hvor gode de kunne blitt «hvis bare ikke».

Den norske landslagsspilleren sliter med kroppen og bestemt seg for å legge opp. Det bekrefter hun selv på Instagram.

Les: I år vil Haugesund overraske alle andre enn seg selv

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Da var det over.. Det er med ekstremt blandede følelser at jeg nå ser meg nødt til å legge fotballskoene på hylla. Det er tungt å måtte gi tapt etter å virkelig ha gitt det et helhjertet forsøk. Men det er viktig for meg å ha et kne som jeg kan leve med og være aktiv med i fremtiden, derfor er jeg nødt til å si at nå er det nok. Jeg er skuffet over at kroppen ikke vil mer, og jeg er lei meg for at jeg må avslutte på denne måten. Det er også tøft å måtte gi seg uten å nå målet om å spille VM. Samtidig har det siste året vært så tungt at jeg er litt lettet over å skulle få slippe å prøve å bestige et fjell som ikke kan bestiges. Alt det til side, så er jeg ekstremt takknemlig og stolt over alt jeg har oppnådd og fått oppleve. Fotballen har tatt meg verden rundt på store og små arenaer, med fantastiske lagvenninner i både klubb og på landslag. Det har det vært opp- og nedturer og et bredt spekter av følelser, og alt dette har vært med på å forme meg til den fotballspilleren jeg er og har vært. Men mest av alt har det gitt meg enormt mye som menneske. Nå skal jeg ta med meg alle erfaringer inn i et nytt kapittel i livet. Ikke vet jeg enda hvor det tar meg, men jeg kjenner jeg gleder meg litt til det og. Takk til ALLE som har vært med på reisen, både på og utenfor banen, vi ses! Isak out ?

Et innlegg delt av Ingvild Isaksen (@ingvildisaksen)

«Da var det over.. Det er med ekstremt blandede følelser at jeg nå ser meg nødt til å legge fotballskoene på hylla. Det er tungt å måtte gi tapt etter å virkelig ha gitt det et helhjertet forsøk. Men det er viktig for meg å ha et kne som jeg kan leve med og være aktiv med i fremtiden, derfor er jeg nødt til å si at nå er det nok»

Les: Everton-spiller gir opp – og skifter landslag i samme slengen

Landslagsjentene har gledet seg til lenge er fotball VM i Frankrike og den muligheten det vil være å rette opp igjen fadesen fra EM. – Skader har holdt Ingvild ute av de to siste stire mesterskap. I sommer er det de andre på landslaget som må «reise kjerringa».

«Jeg er skuffet over at kroppen ikke vil mer, og jeg er lei meg for at jeg må avslutte på denne måten. Det er også tøft å måtte gi seg uten å nå målet om å spille VM. Samtidig har det siste året vært så tungt at jeg er litt lettet over å skulle få slippe å prøve å bestige et fjell som ikke kan bestiges»

Det er kneet til Ingvild Isaksen som har vært problemet så lenge hun kan huske.

«Jeg har fått beskjed om å legge skoene på hylla. Det er for mye slitasje i kneet, så for at jeg skal ha et kne som fungerer i fremtiden, så burde jeg slutte å spille fotball» sier hun til NRK.

Litt fakta

Ingvild spilte for Kolbotn Fotball Kvinner 2006–13 og Stabæk Fotball Kvinner 2014–17, der hun hadde et 600 dagers langt skadeavbrekk 2014–16 på grunn av korsbånd og menisk i en kamp i Mesterligaen i fotball for kvinner 2014/15 som de tapte mot VfL Wolfsburg (kvinner).

Hun spilte fjorten kamper for det nystartede damelaget til italienske Juventus (kvinner) i Torino 2017–18 som i sin første sesong gikk hen og vant Serie A (kvinner) i 2018.

EM i Finland 2009 og EM i Sverige 2013. Den ovenfor nevnte menisk- og korsbåndsskade ødela for deltakelse i VM i fotball for kvinner 2015, og en vond hæl som ødela EM i fotball for kvinner 2017. Hun har over seksti A-landskamper.