. (foto: leeds, twitter)

Det er to lag som i praksis er på plass i Premier League, Leeds og West Bromwich. – Begge lag må kollapse for at opprykket skal klippe, samtidig som Fulham må fortsette sin seiersrekke.

Leeds har ikke vært i Premier League på 16 år, på torsdag gjennomførte de en knusende 5 – 0 seier over Stoke City.

Les: Daniel Levy lamslått av gigantisk lønnskrav

Det er fire kamper igjen å spille for Leeds og for de som er raske i hodet 12 poeng igjen å dele ut. – West Bromwich som ligger på andreplass tok i mot Derby og vant 2 – 0 tidligere i uken. – De har ny kamp i dag, seier mot Blackburn vil i praksis sikre opprykk.

Mens Leeds-fans kan se frem til ligabesøk til Anfield og Old Trafford neste sesong hvis de henter syv poeng til. – Første sjanse til å hente poeng er i morgen borte mot Swansea.

Fulham på tredjeplass er inne i en vinnerrekke. I går fikk de sin fire strake seier, i praksis er det kvalikplassen de kjemper om. Stefan Johansen kom inn og hadde målgivende da Fulham hadde få problemer mot Cardiff hjemme, de vant 2-0.

Nordmannen kom inn etter timen og markerte seg umiddelbart etterpå. På stillingen 1-0 til de hvitkledde fra London fikk Johansen ballen inne i Cardiff-boksen, før han på lekkert vis fant Joshua Onomah. Den tidligere Tottenham-spilleren hamret ballen i lengste hjørne.

Johansens Fulham er nummer tre i mesterskapsserien med 76 poeng etter 43 kamper. De er fem poeng bak ligaleder Leeds og fire bak West Brom på 2.-plass.

De to øverste plassene gir direkte opprykk til Premier League, mens lag tre til seks på tabellen etter 46 kamper skal spille playoff.