Paul Pogba

Det var dødt i sommer, dødt nå i vinter og det blir dødt til sommeren også!. Manchester United opplever alt for ofte at superstjerner som ikke leverer veldig raskt blir en hemsko istedenfor en resurs. – Og de er ikke alene, spør bare Barcelona president Joan Laporta hva han mener om Ousmane Dembélé eller et samlet pressekorps i Spania hva de tenker og Gareth Bale.

Den franske superstjernen Paul Pogba, som innimellom er briljant, har sammen med sin agent Mino Raiola ved jevne mellomrom (i forkant av overgangsvinduer) laget trøbbel for sin arbeidsgiver Manchester United som hver eneste uke sender han en sjekk på 3,5 millioner kroner.

Les: Liverpool nøyer seg ikke bare med Luis Diaz i januar

Paul Pogba som har ikke spilt en kamp for Manchester United siden november, som er på utgående kontrakt nekter å skriver under på en forlengelse. – Det betyr at han er fri til å snakke med andre klubber allerede nå og forsvinner gratis til sommeren.

Det er tre klubber som i flere år har forsøkt å lande en avtale med Manchester United for Paul Pogba. – Det har nesten hver eneste gang strandet på Mino Raiola sine enorme lønnskrav på vegne Pogba, sammen med den gnagende usikkerheten knyttet til superstjernenes motivasjon.

Paris Saint-Germain flørtet med ideen i fjor sommer, men fikk krystallklar beskjed fra sine fans. De ønsket absolutt ikke klubben skulle bruke så mye penger på Paul Pogba som ble krevd. – Det sier mye når PSG-fansen ikke har noe problem med de enorme pengesummene klubben hver eneste uke bruker på Neymar, Lionel Messi og Kylian Mbappe!.

Real Madrid har vokst frem som det mest sannsynlige neste stopp, men også de har øyne og ser hva som skjer på Old Trafford, dessuten har de utfordringer med sine egne Galaticos. Som en følge av klubbpresident Florentino Pérez sitt spareprogram er Eden Hazard den siste store som har kommet inn portene på Santiago Bernabéu. – En ting er sikkert, skal Paul Pogba hentes må han betydelig ned i lønn. Absolut ingen nevner Gareth Bale i nærheten av Pérez, de vet det fører til et umiddelbart raserianfall med tanke på de 5,5 millioner kronene de betaler han hver uke.

Sist av de tre mulige, Juventus, som ved et mirakel fikk Paul Pogba gratis i 2012 for så å selge han tilbake til Manchester United som tidenes dyreste spiller fire år senere. – Den italienske storklubben som absolutt ikke er fremmed for suspekte dealer (og har kommet i trøbbel for det flere ganger) har vanskeligheter med å skjønne hvordan de skal kunne gjøre det samme en gang til. 28 åringen har vært for ujevn og for mye skadet til at de tror et dyrt videresalg om et år eller to ligger i kortene. Juventus manager Massimiliano Allegri skal heller ikke være overbegeistret, han har en lang liste med spillere han heller ønsker seg.

Les: Arsenal skremt av prislappen til Alexander Isak

Paul Pogba trener hardt om dagen og skal snart være klar for et comeback.

Det er to senarioer som er sannsynlige, det første og det vi tror mest på, Paul Pogba skjønner en overgang til noen andre blir vanskelig og han signerer en alt for lukrativ forlengelse med Manchester United. – Det andre er at han går til en av de tre over, men da må godta å kutte lønna med minst 50%.