Uten folka betyr ikke jobben noe. (foto: city, twitter)

Vi trodde Pep hadde en så høy stjerne hos City etter å ha ledet klubben til back to back Premier League-titler. Vi tok feil.

Mirakelmannen Claudio Ranieri ble sparket ut noen måneder etter den historiske Premier League-tittelen til Leicester. Antonio Contes arbeidsgiver hadde også glemt suksessen til manageren da Chelsea begynte å vise svakhetstegn sesongen etter.

Denne sesongen har Manchester City måtte se Liverpool vinke adjø i ligaen, noe som har fått Guardiola til å innse at jobben hans henger og dingler i en tynn, tynn tråd.

Les: Mourinhos Metode preger fortsatt Martial

For også her er to gnistrende gode Premier League-sesonger glemt når «det begynner å butte». City-eierne forventer og trenger suksess i Champions League.

Pep Guardiola vet derfor meget godt når han kan vente oppsigelsen.

-Jeg vil gjerne vinne Champions League og jeg er spent på forberedelsene til kampen mot Madrid. Hvis vi ikke slår dem, kommer styrelederen og sportsdirektøren og sier «det er ikke godt nok, vi vil vinne Champions League, vi er nødt til å gi deg sparken», sier Guardiola ifølge Talksport.

26. februar starter det hele på San Bernabeu, med retur i Manchester, 17. mars.

Blir City slått ut av Real Madrid i tillegg til å bli latterliggjort av Liverpool i Premier League, er det over for Guardiola. Signalene som har kommet fra ledelsen virker å være overtydelige.

Les: Real Madrid blander seg inn i kampen om Manchester United mål