Henrikh Mkhitaryan

For Arsenal spiller Henrikh Mkhitaryan er det å reise til Baku forbundet med risiko på grunn av en meget spent politisk situasjon mellom Aserbajdsjan og Armenia. – Kan best sammenlignes med å reise på fottur i Iran med «Make America Great» caps

Arsenal reagerte umiddelbart etter at Baku ble annonsert med å forsøke å komme frem til en ordning som sikret en av deres viktigste spillere, men dialogen med UEFA ga ikke gode nok garantier.

Henrikh Mkhitaryan spiller ikke neste ukes europaligafinale mot Chelsea. – Han føler seg ikke trygg på at egen sikkerhet er ivaretatt.

Les: Ambassadør garanterer for Henrikh Mkhitaryans sikkerhet

Arsenal bekrefter tirsdag i en uttalelse på eget nettsted at Mkhitaryan blir igjen i London når laget setter kursen for Aserbajdsjans hovedstad Baku.

«Vi har undersøkt grundig alle muligheter for at «Micki» kan være en del av troppen, men etter å ha diskutert med Micki og hans familie har vi i fellesskap kommet til enighet om at han ikke reiser»

Hovedpersonen er også lei seg.

Les på Popidol: Gode nyheter for deg som ikke får nok av John Wick

«Etter å ha vurdert alle muligheter har vi tatt den vanskelige beslutningen om at jeg ikke reiser med laget til europaligafinalen mot Chelsea»

Armeneren legger til at det smerter å gå glipp av det som ville vært et stort høydepunkt.

Uttrykte bekymring
Arsenal opplyser videre at klubben overfor UEFA har uttrykt sin bekymring rundt situasjonen til spilleren som har vært viktig på lagets vei til finalen.

– Vi er svært lei oss for at en spiller går glipp av en europeisk finale på grunn av slike omstendigheter, i og med at dette er en anledning som kommer sjelden i løpet av en fotballkarriere, skriver Arsenal.

Aserbajdsjans idrettsminister Azad Rahimov sa nylig at det ikke vil bli problemer rundt Mkhitaryans deltakelse i kampen.