(foto: liverpool, twitter)

Michael Owen kan sies å være inhabll som tidligere Liverpool-spiller, men som tidligere laggkompis med en av de aller største midtstopperne ever, Rio Ferdiand, har han tyngde til å vurdere Virgil van Dijks prestasjoner på banen.

Det var i en TV-diskusjon etter Liverpools redning i Champions League-semifinalen at Rio Ferdinand beskrev van Dijk som «den beste midtstopperen på planeten akkurat nå.» Michael Owen hadde behov å plassere en annen merkelapp på Liverpool-spilleren.

Les: Gjør klart for å rappe et av RB Leipzigs største forsvarstalenter

-Jeg vil gå lenger. Jeg mener han er den beste midstopperen of all time, sier Owen ifølge Teamtalk.

Sittende ved siden av Rio Ferdinand krevde dette utsagnet en forklaring.

-Som jeg har sagt tidligere, Rio var den beste midtstopperen jeg har spilt med, men med van Dijk som midtstopper, jeg ser på ham og tenker: «Hva skal du gjøre mot ham?» Han er større enn alle, han er raskere enn alle, han er sterkere enn alle. Han er briljant med ballen, han scorer mål. Jeg har aldri sett noe lignende, kommer det fra Owen.

(foto: liverpool, twitter)

Som minner seg selv på at nederlenderen fortsatt mangler titlene til Ferdinand, Maldini og Franko Baresi, men: «Jeg ser på ham, hvordan kan du bli bedre enn dette?»

Michael Owen har talt.

Les: Canada kan få seg en av verdens beste trenere