El gigante.

Spanske myndigheter var nesten ikke til å rokke så dagen dom ble meget streng, men i og med at det er første gang er straffen gjort betinget. 

Den spanske avisen El Mundu skriver at Ronaldos advokater har forhandlet med den spanske statsadvokaten i et forsøk på å legge skattesaken bak seg. Nå ser det ut som partene er blitt enige. – Marca skriver at uten avtale ville straffen vært mye strengere, de tipper 5 til 6 år.

Ronaldo sto anklaget for å ha unndratt seg skatt på 14,7 millioner euro, rundt 140 millioner kroner, gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014. Spesielt dreier det seg om inntekter fra bilderettigheter på nærmere 1,5 milliarder kroner (150 mill. euro).

Flere andre Spania-proffer er også tatt for skattefusk de siste årene. Spanske myndigheter har lagt ned store ressurser i å nøste opp i disse sakene.

Blant andre ble argentineren Lionel Messi i 2016 dømt til betinget fengsel i 21 måneder og 19 millioner kroner i bot for skatteunndragelser.

Kl 1700 møter Portugal Spania, lagene har vær sin dårlige nyhet, Spania mistet sin suksesstrener og Portugal sin store stjerne mister masse cash.