Dette husker danskene fortsatt

Det danske landslaget tapte i går for første gang på evigheter. – Alt var som før bortsett fra en ting, de hadde ikke lenger vinnerskalle og tidenes beste danske landslagssjef ved roret. – Åge Hareide!

Åge Hareide for tiden på krykker, jobber nå hjemme i Norge igjen med oppgaven å trekke Rosenborg opp av søla skapt av kaos og udugelige ledere. – Det danske fotballforbundet valgte å ikke la han lede laget han sørget for kvalifiserte seg til fotball EM neste år med begrunnelse at han er for kynisk og går for å vinne fremfor å spille underholdende kamper.

Les: Napoli-stjerne klar for Everton

Arvtakeren Kasper Hjulmand må være forberedt på at noen motstandere topper laget og blir vanskelige å slå. – Det tok 10 minutter å skjønne at danskene hadde gjort en stor tabbe, vel er dette bare Nations League, men likevel. – På hjørnespark etter bare ti minutter, ble Pierre-Emile Højbjerg fersket i å glippe markeringen på stopper Jason Denayer totalt. Belgieren stusset ballen elegant videre i det lengste hjørnet.

Rett før hadde Yannick Ferreira-Carrasco banket ballen via Kasper Schmeichel og i tverrliggeren. – Gjestene satte det neste målet i andre omgang. Romelu Lukaku skjermet Andreas Christensen bort fra ballen som om det var gutter mot menn, før ballen trillet videre til Dries Mertens, som satte ballen i mål utenfor Schmeichel sin rekkevidde.

Greit nok, Belgia er et av Europas beste lag og det er ikke sikkert Åge Hareide hadde klart et bedre resultat enn 2 – 0, men danskene hadde kjempet til siste sekund, det gjorde de ikke i går.

Les: Manchester Evening News: United har tre glimrende alternativer til Upamecano