(c) Foto: Brann: Thorstein Helstad

Det å være toppscorer i Eliteserien og tidligere i Tippeligaen innebærer at man blir en attraktiv spiller, noen ganger har det ført til bra ting, andre ganger ikke.

Vi beveger oss 10 år tilbake i tid.

Sesongen 2007: 

Dette var Brann sin sesong, de vant serien og fikk også årets toppscorer. Det var en dårlig sesong for Rosenborg som havnet på en trist 5.plass.

Thorstein Helstad bøttet inn mål for Brann, han hadde blant annet hat-trick to kamper på rad, han scoret 22 mål og ble toppscorer. Han ble i klubben i et år til før han reiste til Frankrike og ble Le Mans spiller.  – Nå jobber han som agent og fotballekspert for bettingselskapet ComeOn.

Sesongen 2008:

Dette var året da HamKam rykket ned og forsvant ut av Norsk toppfotball. Stabæk ble serieleder i en sesong som var målfattig.

Daniel Nannskog ble toppscorer med «fattige» 16. mål med en annen svensk Stabæk spiller på andreplass Johan Andersson på andre med 12 mål. Han var spiss for Stabæk helt frem til han la opp i 2010 og etter det ble han værende som trener for Stabæk 2.

I en periode var han ekspertkommentator på TV2, nå vel hjemme i Sverige har han samme rolle i SVT.

Sesongen 2009:

Rosenborg var tilbake som serievinner et par triste sesonger og de hadde også årets toppscorer. Dette var også året Lyn rykket ned og har siden ikke kommet i toppen. (Befinner seg i 2.divisjon).

Også i 2009 var den en svenske som satte inn flest mål i Tippeligaen.  Rade Prica sørget for 17. mål for Rosenborg. Han var allerede en veteran da han kom til Trondheim, Rade Prica tok SM gull med Helsingborg 1999.   Rade Prica er den enste som har vunnet serien i Norge, Sverige og Danmark.

Etter 3 sesonger i Rosenborg gikk veien videre til Israelsk fotball i to omganger med den Helsingborg innimellom. Han la opp etter 2016 sesongen da var han kaptein for Landskrona . Han har en sønn som har tatt stafettpinnen videre. – Hans 15-årig gamle sønn Tim har nettopp debutert for Malmö FF. (27.02.2018 i en treningskamp mot Roskilde).  Rade Prica skal ha spilt en rolla da Rosenborg i fjor sommer signerte Jonathan Levi.

Sesongen 2010:

Rosenborg vant også årets serie, men fikk ikke toppscoreren. – Noe som er uvanlig, vi måtte helt ned til 11.plass for å finne han. Moldes Baye Djiby Fall stod for 16.mål. Han var bare på en låneavtale fra Lokomotiv Moskva. Etter han ble toppscorer har han spilt for en rekke klubber. Baye Djiby Fall. Nå sist før 2017 sesongen gikk han gratis fra den Kasakhstan, Irtysh Pavlodar til FC Cincinatti.

Sesongen 2011:

Molde vant serien og var inne i en meget god periode som fortsatte inn i 2012, men de fikk ikke toppscoreren, det var et sølvvinner Tromsø som fikk.  Mustafa Abdellaoue var på utlån fra Vålerenga da han satte inn 17.mål for Tromsø. Den tidligere toppscorer Rosenborgspiller Råde Prica kom på andre med 16.mål.

Sammensatte Sarpsborg 08 rykket ned denne sesongen og kom tilbake til 2014 sesongen.

Mustafa Abdellaoue fikk noen turer til dansk fotball (FC København og Odense) før retur til Aalesund i 2014. Han var Aalesund spiller helt til de rykket ned i fjor og er nå i Strømsgodset.

Sesongen 2012: 

Molde vant 2012, mens Stabæk fans helst prøver å glemme hele greia, de rykket ned og var nære ved å forsvinne helt.  Péter Kovács ble toppscorer for Strømsgodset med 14. mål i en målfattig sesong. Den meget hyggelige ungarske spilleren har vært innom en lang rekke nesten alt som er mulig i Norsk fotball, vi nevner i fleng,Tromsø, Viking, Strømsgodset, Odd Grenland, Sarpsborg 08, Sandefjord og nå sist Arendal Fotball.

Han fikk i begynnelsen av 2018 jobb som samfunnskontakt og spillerutvikler i sin gamle klubb Strømsgodset.

Sesongen 2013:

Dette var Drammen og Strømsgodset sin sesong, de vant med et poeng på Rosenborg, men hadde ikke toppscoreren. Det var det Odd på 7.plass som hadde. Frode Johnsen startet og sluttet sin karrière for Odd. Han ble tidenes eldste toppscorer med 16.mål. Senere ble han tidenes eldste landslagsspiller. (15. oktober 2013 ble Frode Johnsen tidenes eldste norske landslagsspiller i 1-1 kampen mot Island i kvalifiseringen til VM i Brasil 2014 med sine 39 år, 6 måneder og 28 dager). verdt å legge merke til en senere toppscorer Christian Gytkjær havnet på 4.plass med 11.mål for Haugesund.

Den tidligere Rosenborgspilleren Frode Johnsen fortsatte i Odd frem til han la opp i 2015.

Frode Johnsen har selv scoret 132 mål i Eliteserien og ble etter aktiv spillerkarrière spisstrener for Odd. Han sluttet helt i Odd etter sist sesong og eneste trenergjerning for øyeblikket er for sønnens sitt lag Storms U14.

Sesongen 2014

Når Molde fans ser tilbake på 2014 får de en liten tåre i øyekroken. De var enerådende seriemestre og slo Rosenborg på andreplass med 11. poeng. Det var Vålerenga sin islandske målmaskin Viðar Örn Kjartansson som ble toppscorer med 25 mål. Den fremtidig danske toppscoreren Christian Gytkjær hadde klatret opp på andreplass med 15.mål for Haugesund.

Etter et år til i Vålerenga forsvant han til Kinesiske  Jiangsu FC 22 før han var tilbake i Skandinavia og Allsvenskan Malmö FF i 2016 reiste han til Maccabi Tel Aviv, han er fortsatt der.

Sesongen 2015

Det var tydelig at hovedtrener i Rosenborg Kåre Ingebrigtsen etter noen år med varierende resultater igjen ble dominerende i Norsk fotball. De vant serien 12.poeng foran Strømsgodset og de fikk også toppscoreren i Alexander Toft Søderlund med 22. mål.

I 2016 meldte han overgang til Franske Saint-Étienne, i begynnelsen gikk det veldig bra, men etter at klubben byttet trener ble det mye benkesliting. Nå er han tilbake i Rosenborg.

Sesongen 2016

Rosenborg styrket sin posisjon ytterligere og vant med 15.poeng over Brann. Christian Gytkjær hadde meldt overgang fra Haugesund og satte inn 19.mål for Rosenborg og ble toppscorer.

Etter sesongen ble han solgt til 2.Bundesliga-klubben 1860 München for 20 millioner kroner. Det gikk dårlig, klubben ytterlig en liga ned, og få dager etter nedrykket ble det klart at 1860 ikke var i stand til å tilfredstille de økonomiske kravene for å få lisens til å spille i 3. Liga. Klubben måtte derfor i sesongen 2017/18 starte i Regionalliga Bayern som er det fjerde nivået i det tyske liga systemet.

Christian Gytkjær ble løst fra sin kontrakt og gikk i fjor sommer gratis til en av Polens største klubber, Lech Poznan.

Sesongen 2017

Det ble tidlig klart at Rosenborg skulle vinne, de hadde på spektakulært vis hentet inn tidligere Arsenal-stjerne Lord Nicklas Bendtner. Hans karrière ble revitalisert og han ble invitert inn i varmen igjen på det danske landslaget. Nicklas Bendtner ble toppscorer med 19.mål. Han trives i Trondheim og er fortsatt i Rosenborg.

 

Tipper du? Øk gevinstene med oddstips fra Oddsen.nu!