Tottenham-keeper Hugo Lloris innrømmer det vi alle har tenkt en stund, Dele Alli måtte forlate klubben for å få karrieren tilbake på rett spor igjen. Dele Alli gikk i januar gratis til Everton etter å ha befunnet seg nærmest utfryst de siste to årene av managerrekken Jose Mourinho, Nuno Espirito Santo og Antonio Conte. Med tillegg vil «gratis» overgangen kunne stige til nærmere 40 millioner pund.

PFA Young Player of the Year i 2016 og 2017, Dele er nå ute etter å gjenopplive karrieren på Goodison Park og Lloris fortalte The Times at han vil heie på vennen sin hver uke.

I lørdagens 3 – 0 kamp mot Leeds fikk Dele Alli sin debut for Everton og akkurat som en annen benkesliter Donny van de Beek spilte han en meget godt kamp. – En assist ble det også!.

Les: Frank Lampard etter seier: Van de Beek var fantastisk

«Jeg liker Dele virkelig,» sa Lloris. «Vi hadde noen gode tider i Spurs, men det er også viktig at spillerne finner nye utfordringer. Noen ganger er ikke den nye utfordringen på samme sted. Dele må reise til et annet sted, men det viktigste er at jeg vil se Dele med et smil.

«Jeg ønsket at Dele skulle like fotball igjen, jeg vet at det var litt komplisert de siste to årene for ham, mye inkonsekvens når det gjelder spilte kamper, men det er en del av karrieren. Det er aldri enklere for noen, selv ikke de beste spillerne i verden har noen opp og nedturer.»

Dele forlot Spurs med totalt 269 kamper på CVn, og satte 67 mål og 61 assists i alle konkurranser.

Les: Laurent Blanc fikk sparken – hjalp lite med Frankrike og PSG på CV’en og James Rodriguez i troppen

Han var fast del av laget i 2019/20-sesongen, men under Mourinho året etter ble han stort sett henvist til benken. Han startet bare syv Premier League kamper det året.