Har hatt det gøy på jobb i Allsvenskan.(foto: häcken, twitter)

Det er få ting som gleder oss mer enn den suksessen som Per-Mathias Høgmo nå opplever i Sverige. Han har overraskende for de fleste gjort BK Häcken til et vinnerlag og hentet hjem et historisk Allesvenskan mesterskap sist sesong.

Han er hyperaktuell som ny landslagssjef for Sverige og det har kommet flere tilbud fra utenlandske klubber noen veldig langt unna. Fotballkanalen skriver at det finnes tilbud fra Japan.

Les: AS: Real Madrid skal ha en spiss i januar, her er de fire alternativene

Per-Mathias Høgmo som er kjent for å lese dikt og lage andre kreative innslag for sine spillere før kamp og på trening vil sikkert ta med det dette i en eventuell jobb i Japan, men da holder det ikke med Vǫluspá på gammalnorsk, skal det virke skikkelig i J-League må det et ekte Haiku-dikt til!.

De siste dagene har store svenske medier som Aftonbladet, Göteborgs-Posten og Expressen trukket frem spesielt Høgmo, men også Jimmy Thelin, Tony Gustavsson og Olof Mellberg som kandidater til landslagssjefsjobben.

Häcken har, ifølge Aftonbladet, nå begynt å se seg om etter en mulig erstatter dersom Høgmo forlater klubben, da han skal se utenlandsinteressen som interessant.

Høgmo tok over Häcken i 2021, og har siden ledet klubben til en liga- og en cuptittel i Sverige. Häckens sesong er ennå ikke over, da det gjenstår to kamper mot Bayer Leverkusen hjemme og Qarabag borte i Europa League-gruppespillet.

Tidligere denne uken sa det svenske fotballforbundets generalsekretær, Andrea Möllerberg, følgende om trenerne som ble omtalt i media som kandidater til kapteinsstillingen:

«Det er et visst antall navn som er interessante. 20-25 stykker. Den (listen) er veldig lik den media skriver om» sa hun den gang.

Høgmo har ifølge Aftonbladet hatt et møte med SvFF om forbundskapteinsjobben. Fra før er det kjent at Andrea Möllerberg og landslagssjef Stefan Pettersson er med på landslagskapteinjakten, og nå skriver Aftonbladet at også Roger Sandberg og Urban Hammar har vært med på å møte Høgmo. Fotballkanalen har også informasjon om at Hammar og Sandberg er med i rekrutteringsprosessen.

Hammar er ansvarlig for treneropplæring i SvFF, mens Sandberg er gruppeleder for trenertrenere i forbundet. Sistnevnte har også jobbet som speider for landslaget.

Les: Etter kamp nummer 60 må Liverpool trykke ut over 100 millioner