AlphaTauri

Det er to lag som trenger å skaffe seg en ny motorprodusent etter 2021 sesongen. Red Bull og AlphaTauri. Det har ligget i kortene en stund at Honda ikke synes det er verdt pengene å delta i Formel 1 sirkuset og nå kom bekreftelsen.

Honda som er en aktiv deltagende part i andre motorsporter har endret mye av sitt fokus, miljøeffektivitet og pris er mye større drivere for salg av biler nå enn før.

Les: Endelig: Mourinho har fått sin backup for Harry Kane!

Honda har litt problemer med å bestemme seg for om Formel 1 er lurt eller ikke, de pleier å følge økomiske svingninger. Honda har vært deltaker, fabrikk og motorprodusent i ulike perioder siden 1964.

I 2015 ble de lokket tilbake for å samarbeidet med McLaren, det viste seg å være en elendig ide og det samarbeidet varte bare frem til 2018 sesongen hvor Honda gikk i partnerskap med Toro Rosso og så sent som i fjor utvidet de med å lage motorer også for Red Bull.

Les: Hareide bekrefter interesse: «La oss se om vi lykkes»

Det japanske selskapet gjorde sist retur i 2015 sammen med McLaren. – I alt har det resultert i seirer i fem VM-runder, men ingen sammenlagttitler.

Samarbeidet med Red Bull og AlphaTauri stopper når kontrakten går ut etter neste sesong.

«Fram til det skal Honda samarbeide med Red Bull Racing og Scuderia AlphaTauri for å fortsette å konkurrere med full kraft og jakte flere triumfer» skriver Honda i en uttalelse.