Får det han peker på. (foto: city, twitter)

Norge trengte en Erling Haaland på banen mot Spania. Det hadde garantert ikke skadet mot Georgia heller. To kamper inn i EM-kvaliken er vår lille fotballnasjon igjen på hæla inn mot neste mesterskap. Da er det hvertfall betryggende å vite at Pep Guardiola gjør alt i sin makt for at 22-åringen styrer unna de lengre skadeavbrekkene.

Haaland har misset bare to kamper for City denne sesongen (Premier League-klubben teller ikke to tapte landskamper), et viktig grunnlag for at han kan knuse den ene scoringsrekorden etter den andre. Det er ikke tilfeldig, der Premier League-klubbens medisinske team har Haaland som en av hovedprioritetene.

LES: Kopierte Haaland!

-Det er vanskelig å forstå når man bruker så mye penger på en spiller, og så overlater man dem til seg selv. Jeg vet ikke hvordan man gjør det i andre klubber, begynner Guardiola på fredagens pressemøte.

Hos City overlater man Haaland definitivt ikke til seg selv.

-Ernæring, avslapning, søvn og mat. Vi et vi skal holde øye med ham, fordi han er så stor. Fysioterapeutene tar seg av ham med massasje av hele kroppen. Jeg vet ikke hvordan man gjorde det i Dortmund, men vi passer på ham 24 timer i døgnet. Vi har fantastiske leger og fysioterapeuter som står klare til å hjelpe ham alle sekunder i døgnet, sier City-manageren.

LES OGSÅ: Chelsea selger unna minst åtte spillere

Vi håper denne ordningen også gjelder etter sesongslutt i mai, for midtveis inn i juni skal Norge spille mot Skottland, så Kypros. To kamper Erling Haaland må være klar til.