(foto: liverpool, twitter)

Det hviler selvfølgelig ingen forbannelse over de som forlater Anfield mot Liverpools vilje, men Mo Salah må tenke seg grundig, grundig om før han presser Liverpool for hardt i forhandlingene om forlengelse.

29-åringen er krystallklar på at han ønsker mest av alt å bli på Anfield, men Liverpool må vise at de vil det nok.

Les: Ingen er bedre enn Robert Lewandowski

-Jeg har flere ganger sagt at beslutningen ikke ligger hos meg. Jeg ønsker å bli i Liverpool, men beslutningen er i ledelsens hender og de er nødt til å finne en løsning. Det er ingen problemer, men vi er nødt til å komme til enighet om kontrakten. Det er opp til dem, sa Salah til Liverpool Echo i begynnelsen av desember.

Det er opp til dem.

Det er ikke tvil om at toppscoreren presser Liverpool over noen grenser, noe som kan ende opp med at det ingen av partene vil, faktisk skjer: Exit.

Er det gull og grønne skoger som venter på Salah der ute? If history is an indication, and it is... Vi nevner bare fotballskjebnene til Philipe Coutinho og Gini Wijnaldum. To spillere Jürgen Klopp løftet opp til stjernehimmelen.

En av Klopps mest betrodde.

Liverpool og Jürgen Klopp ga Coutinho og Wijnaldum de optimale arbeidsforholdene der de to spillerne var i ett med resten av Liverpools angrep.

Les på Engelske klubber: Vil sende Robin Olsen tilbake til Roma

Mo Salah kan uten problem plasseres i denne kategorien. Hos Roma hadde egypteren potensiale, hos Jürgen Klopp har 29-åringen sparket seg inn som en av klubbhistoriens aller største angrepsspillere.

I dag famler Coutinho fortsatt rundt for å finne tilbake til formen han trodde han tok med seg fra Anfield i 2018, I Paris ryktes det om at Wijnaldum allerede har blitt lei PSG-benken og har fått grønt lys til å forlate klubben.

En av Klopps mest betrodde.

Nederlenderen har gått fra å være Klopps mest betrodde til Pochettinos… noe annet. 11 kamper fra start og ti som innbytter er langt fra det Wijnaldum ventet seg.

En av Klopps mest betrodde. (foto: liverpool, twitter)

Mo Salah bør tenke seg nøye om før han kutter strengen til Liverpool, eller tvinger gjengen på Anfield til å si nok er nok, Coutinho og Wijnaldum har fått smertelig erfare at verdensklasseprestasjoner hos Klopp ikke har en direkte overføringsverdi til en annen manager og klubb.

Les: Mino Raiola på hemmelige møter med Juventus og Barcelona