Ti milliarders-mannen.(foto: fra canales, twitter)

Det er noe med spansk fotball og utkjøpsklausuler. Etter at PSG freidig trykket på utkjøpsklausuls-knappen til Neymar med 222 milloner euro i 2017, har paranoia preget kontraktene med de største talentene. Barcelona har vist vei, nå følger Real Betis etter med fantasibeløp.

19-åringen Pedri er «murt inne hos» Barcelona med en utkjøpsklausul på nesten ti milliarder kroner, Real Betis har tydeligvis samme frykt for at noen skal rappe Sergio Canales.

Les: Pep Guardiola mektig, mektig imponert av Ronny Deila

Nå er ikke Canales lenger noen unggutt, så å bygge mur rundt en spiller frem til han når 35 år blir noe pussig.

Canales ble hentet til Betis fra Real Sociedad i 2018 og signerte kontrakt i første omgang til 2023. Nå er partene enige om at det ikke er noen grunn til å lure på fortsettelsen, for på tirsdag signerte de på forlengelse til 2026.

Canales blir beskrevet at klubben som en av de mest innflytelsesrike spillerne i troppen. I løpet av sine 139 kamper har den offensive midtbanespilleren notert seg med 27 scoringer og 20 assists.

Les på F7: J.K. Rowlings bok «Harry Potter og de vises stein» solgt for rekordpris

Vi gratulerer partene, men syntes det fortsatt er noe i overkant å sette en utkjøpsklausul på en milliard euros for en spiller med markedsverdi på 20 millioner euro (transfermarkt).