Bilde AaFK: Fredrik Haugen

Det er en god dag for Aalesund, de har hentet inn en solid forsterkning i tidligere Brann midtbanespiller Fredrik Haugen. 29 åringen spilte 249 kamper og scoret 26 mål for Brann fra 2011 til 2020, før han gikk til kypriotiske AEK Larnaka og Stabæk. I fjor høst var han på banen i 13 kamper for Stabæk og satte inn tre mål.

Stabæk som befinner seg i OBOS-Ligaen ble av Adressa tippet på 11.plass i årets Eliteserie, vel miraklenes tid er ikke over. – Uansett Fredrik Haugen har gjennom flere år bevist han er en spiller for øverste divisjon og nå har han skrevet under en kontrakt ut året med Aalesund.

Les: Nå er det endelig Ruud van Nistelrooy sin tur

«Jeg er veldig fornøyd. Vi mistet Niklas Castro og en del kreativitet, og nå har han blitt erstattet med Fredrik, som også er en kreativ og produktiv spiller. Han har nesten 250 kamper i Eliteserien og en masse målpoeng. Han og Barmen spilte på laget i Brann da vi tok sølv og bronse, og begge er veldig gode fotballspillere, og nå er de gjenforent, og det blir spennende» sier AaFK-trener Lars Arne Nilsen til egen Web

Det er utrolig hyggelig å bli klar for AaFK, og jeg gleder meg virkelig til å komme i gang siden sesongstart er rett rundt hjørnet, sier Haugen.

Mange muligheter
Haugen var kontraktløs og kommer dermed gratis til klubben. Det har også gjort at 29-åringen har vært en ettertraktet spiller.

  • Det er veldig bra ut fra et klubbpolitisk bilde at vi kan selge Castro for så pass mye som vi gjorde og kan hente Haugen uten at det koster oss noe annet enn lønn, sier Nilsen.
  • Jeg har hatt en del muligheter, både i inn- og utland i dette overgangsvinduet, men nå ble det AaF. Det er jeg veldig fornøyd med, for jeg føler det ble det riktige valget for meg. Det virker som det er en flott giv i byen, og det liker jeg. Vi skal gjøre alt for å få en god start på sesongen, sier Haugen.

Les: Vil legge frem et tilbud til Christian Eriksen før påske

  • At Fredrik velger å takke ja til AaFK når han har såpass mange andre muligheter er et stor kompliment til AaFK, Ålesund og Sunnmøre, sier sportslig leder i AaFK, Bjørn Erik Melland.
  • Fredrik gir oss kreativitet fra midtbaneleddet, og vil tilføre oss andre egenskaper enn hva vi har. Spesielt etter at Niklas ble solgt til Brann, legger han til.
  • Publikumsfavoritt
    Nilsen var som kjent trener for Haugen i flere sesonger i Brann.
  • Det gir en trygghet at vi begge kjenner hverandre godt etter å ha vært i samme klubb i mange år. Han vet hvilke krav jeg stiller og hvilken rolle han vil få, og det er mye enklere enn å få inn en helt ny mann som ingen kjenner. Han har et veldig høyt toppnivå, og det skal vi få ut av han. I Stabæk spilte han mange gode kamper selv om de rykket ned og jeg syns han var deres beste spiller.

Han er sikker på at publikum på Color Line vil trykke Haugen til sitt bryst.

  • Han blir en publikumsfavoritt, for han er en offensiv og kreativ spiller, som tilskuerne liker. Det er det ingen tvil om. Han har jo over 60 målpoeng på de 250 kampene, så det er klart det er en som kan levere når han kommer opp på det nivået vi vet han har inne, sier AaFK-treneren.
  • Jeg setter pris på at han sier det. Jeg kjenner han godt og vi vet hva vi får av hverandre. Så er det opp til meg å vise hva jeg kan foran publikum. Jeg trenger bare et par uker så skal jeg være i form, sier Haugen.