Kasper Tentstedt gikk rett fra skadebenken til rundens lag. (foto: Benfica, twitter)

Casper Tengstedt hadde en lang innkjøringsperiode før han ble gitt tillit på kamparenaen hos Benfica. Trener Roger Schmidt har en klar filosofi om at spilleren som opptar spilltid i kamper må fortjene det. På søndag var nok Schmidt glad han ga den tidligere RBK-stjerna plass på banen.

Det var en forrykende kamp mellom Benfica og Sporting Lisboa som kjemper om tittelen i den portugisiske ligaen. Tengstedt startet på benken og kunne se kampen bølge frem og tilbake i første omgang, før Sporting stakk hull på nullen og gikk til pause med 0-1 scoring.

LES: «Reglene gjelder bare for Manchester United!»

Så økte temperaturen. Goncalo Inacio dro på seg sitt andre gule kort allerede noen minutter etter pause, Sporting måtte kjempe i førti minutter med ti mann.

Ti minutter senere var det tid for innbytter Tengstedt. Den tidligere eliteseriestjerna var med og presset til utligning fire minutter på overtid, så i det 97. minutt kom avgjørelsen.

Angel de Maria sendte ballen ut på kanten til Fredrik Aursnes som la den perfekt på tvers over til Tengsted, som fra kort hold plasserte ballen elegant i mål foran et ekstatisk hjemmepublikum.

Selv VAR kunne ikke ødelegge øyeblikket, etter sjekk ble det konstatert at Tengstedt sto perfekt onside før scoring og sikret Benfica hele poengpotten.

Med dette topper Benfica ligaen, à poeng med Sporting. Rått av Aursnes og Tengstedt!