Markus Henriksen tilbake til Rosenborg. Foto: RBK.no

TRONDHEIM (SPORTEN) Rosenborg skal ut i siste hinder for et eventuelt gruppespill i Europa League. Men det er ikke hvem som helst som står på andresiden av banen.


Torgeir Børven har blitt solgt til Tyrkia, mens Markus Henriksen plutselig fikk tittelen ‘hjemvendt sønn’. Ei fabelaktig signering av Rosenborg, og det samtidig som Dino Islamovic ser stadig sprekere ut på spissplassen til trønderne. Det var nok også utslagsgivende for at de lot Børven gå, så får vi se hvem flere som kommer inn dørene på Brakka.

Siste hinder

Kampen i kveld er siste hinder på veien mot gruppespill i Europaligaen, men det er ikke noen hvem som helst som stiller på motsatt banehalvdel her i kveld. Den nederlandske stormakten har vunnet både cupvinnercupen og serievinnercupen, samt Eredivisie 24 ganger. I fjor ble de nummer tre, mens de i år står med sju poeng på de første tre kampene.

Ekstremt viktig sportslig

Sportslig sier det seg selv at denne kampen er viktig for Rosenborg, men økonomisk er det også mye på spill i kveld. Det snakkes om rundt 80 millioner kroner, noe som naturligvis vil være enda mer kjærkomment i dette merkelige året. For Rosenborg blir ikke forutsetningene noe enklere i Europa når man neste år endrer på spillereglene.

Forventer ett «jevnt-oppgjør»

Rosenborg slo Alanyaspor i forrige runde etter det som omsider ble ei dramatisk forestilling. PSV hadde en langt enklere reise mot NS Mura, hvor de til slutt vant 5-1. Trønderne karra med seg tre poeng borte mot Aalesund etter ei noe halvveis forestilling i helga, mens PSV spilte uavgjort borte mot Heracles på søndag. Sist PSV var på Lerkendal var i oktober i fjor, vant de komfortabelt 1-4. I kveld blir det forhåpentligvis jevnere.

Lagnyheter, Henriksen fra start

Anders Konradsen er ute med suspensjon etter den tragikomiske utvisningen mot Alanyaspor, men det bekymrer ikke mange på Lerkendal med verdens beste trønderske midtbanespiller klar til kamp. Henriksen skal være klar, og vidt meg bekjent har ikke Rosenborg andre enn Konradsen ute.

PSV har henta Eran Zahavi fra Kina, som visstnok skal være i troppen. Ibrahim Sangaré kom for rundt 10 millioner for et par dager siden, men er nok ikke klar til i kveld. Eric Gutierrez er ute med skade for gjestene.

Henriksen starter for Rosenborg. De som hadde tippa han og Skjelbred på den sentrale midtbanen til Rosenborg før sesongen hadde nok fått gode odds. Samuel Adegbenro starter på venstrekanten, der det eneste spørsmålstegnet nok sto i forkant av kampen for Hareide.


Italiensk dommertrio på Lerkendal i kveld, så her er vi forhåpentligvis i gode hender. Norsk Tipping holder gjestene som ganske klare favoritter med 1,65, så her er det liten tvil om at Rosenborg må opp på et helt annet nivå enn de har vært i det siste for å avansere. Det skal ikke spilles returkamp, så det skal avgjøres her i aften. Hvem som starter finner vi ut av etter febertesten er gjennomført rundt en time før kamp.

For PSV får nysigneringen Eran Zahavi sin debut på topp. Det gjøres endringer på begge kantene fra kampen mot Mura, hvor Malen her flyttes ut til venstre. Cody Gakpo kom inn for en skadet Maximiliano Romero og gjorde to mål sist, så da er det rett og rimelig at unggutten får prøve seg her i kveld. Vi skal bite oss merke i nevnte Donyell Malen, en spiller Arsenal ville ha tilbake i rekkene sine senest i sommer. Stortalentet Mohamed Ihattaren starter på benk, mens det ellers er få navn, men utvilsomt mye kvalitet i dette PSV-laget.


Lagoppstillinger:

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Vegar Eggen Hedenstad, Tore Reginiussen, Hólmar Örn Eyjólfsson, Pa Konate – Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen, Kristoffer Zachariassen – Carlo Holse, Dino Islamovic, Samuel Adegbenro.

Benk: Julian Faye Lund, Erlend Dahl Reitan, Even Hovland, Edvard Tagseth, Gjermund Åsen, Pål André Helland, Emil Konradsen Ceïde.


PSV (4-3-3): Mvogo – Dumfries (c), Teze, Boscagli, Max – Rosario, Mauro Júnior, Thomas – Gakpo, Zahavi, Malen.

Benk: Lars Unnerstall, Nick Viergever, Timo Baumgartl, Armindo Tué Na Bangna (Bruma), Mohamed Ihattaren, Noni Madueke, Jorrit Hendrix.