Jacob Bergström har gjort det stort i Superettan

Det ble målrikt, men tap mot Lillestrøm på mandag i Eliteserien, 3 – 2. Mjøndalen trenger å styrke laget og spesielt på plass en som er dedikert til å score mål. 

Onsdag signerte Jacob Bergström (24) kontrakt med Mjøndalen og klubben håper å ha spissen spilleklar til hjemmekampen mot Molde.

Les: Norges tropp mot Nord-Irland og England

– Jacob har takket ja til Mjøndalen og vi kjøper han ut av kontrakten med Mjällby AIK. Vi har avtalt med klubben at han spiller sin siste kamp for Mjällby 25. august og vi påbegynner overgangen morgenen 26. august. Det betyr at han kommer hit for medisinsk sjekk, og om den går bra, sendes alle dokumenter inn denne dagen. Vi håper da å få han spilleklar til vår kamp mot Molde 1. september. Det var en vurdering fra oss å hente han allerede nå. Vi kunne også signert han fra januar, da gratis. Men det er såpass stor interesse for han, at vi ikke tok sjansen på å vente. I tillegg har vi en viktig høst foran oss, sier sportssjef Kenneth Karlsen til Mjøndalen sine sider

Les: Donny van de Beek sår tvil om Real Madrid-overgang

Bergström har gjort seg bemerket i svensk fotball de siste månedene. Han har scoret sju mål i Superettan denne vårsesongen og ble kåret til månedens spiller i mai. Mjällby innehar førsteplassen på tabellen.

– Jacob er en spiller vi har fulgt en stund, og vi tror han kommer til å passe godt inn hos oss. Han er en hardtarbeidende spiss, med en pågående spillestil. Han er sterk og vanskelig å spille mot. En aktiv spiller som involverer seg mye og er god i presset. I tillegg er han en ydmyk og ambisiøs spiller, som vi vet vil finne seg til rette hos oss, sier Karlsen.

Sportssjefen har stor tro på at Bergström kan tilføre Mjøndalen mye på kort og lang sikt.

– Jacob er en relativt ung gutt, og vi tror vi kan skape en toppspiller av han. Olivier Occean gjør for tiden en strålende jobb for oss, men han er ingen unggutt lenger. Vi har behov for flere strenger å spille på i vårt offensive spill og Jacob vil bidra for oss allerede fra nå av, sier Karlsen.