(c) Bilde: Sarpsborg 08: Thomas Berntsen

Sarpsborg 08 spiller returkamp mot Maccabi Tel Aviv i Europaligaen 30 august og skulle de gå videre kommer første kamp i gruppespillet 3 uker senere.

Kravet fra UEFA er krystallklart. Gruppespillet må spilles på en stadion som har kapasitet til minst 8 000 tilskuere. Sarpsborg stadion har bare plass til 6 800 tilskuere og må bygge 1200 nye plasser innen den første kampen i gruppespillet eller spille sine hjemmekamper på en stadion som er stor nok.

Sportssjef Thomas Berntsen sier de bygger i det øyeblikket de går videre: «Om vi skulle gå til gruppespillet så er det bygd 1200 plasser med en gang så vi har lov til å spille her. Går vi til gruppespillet så spiller vi matchene våre på Sarpsborg stadion».

Sarpsborg ligger godt an til å gå videre etter en sterk 3–1 hjemmeseier. I gledesrusen etter seieren mente sportssjefen at de måtte ha en stadion med plass til 15 000. -Rett etter modererte han seg ned til UEFA sitt minstekrav.

UEFA stiller nemlig som krav at det skal være plass til minst 8000 tilskuere på arenaer hvor de gjeve gruppekampene i Europa skal spilles. Sarpsborg 08 spiller det avgjørende returmøtet borte mot Maccabi Tel Aviv torsdag 30. august – 21 dager senere spilles første kamp i gruppespillet.