(c) Bilde: MIF

Mjøndalen startet sluttspurten med en eneste gang da de var på besøk hos HamKam i kveld. – Som motivator i forkant hadde de hyret inn skiskytterlegende Ole Einar Bjørndalen som var kjent for å starte sterkt og så bare øke på. 

Det har vært nære flere år på rad og nesten forventet at det ville skje også i år. Trolig har hovedtrener Vegard Hansen lært av stang ut i slutten av sesongen og satt inn alle resurser og triks i boka for å rykke opp. Nå er de nesten i boks.

Les: Liverpool speider på ny nummer 10

Før kampen var det en selvsikker hovedtrener som ladet opp til kampen: «Jeg kjenner på spenningen og har forventninger til kampen. Jeg synes vi har et kjempefint utgangspunkt og vi går til kampen uten frykt»

Han fikk rett Mjøndalen var på Ham Kam målet kontinuerlig og det sier mye at det første målet kom av den nederlandske stopperbautaen Quint Jansen som dundret inn et frispark og det andre som et fremprovosert selvmål.

Etter Aalesund sine to strake tap var det opp til Mjøndalen å fikse biffen selv og det gjorde de til gangs 1 – 3 over HamKam og et langt skritt i retning Eliteserien.

Les: Emre Can blir ute lenge

Det er to kampen igjen for Mjøndalen i år og dermed 6.poeng å spille om. De leder med 4.på Aalesund som må vinne

1 Mjøndalen 57
2 Viking 55
3 Aalesund 53