Patryk Stepinski

Det er en god og arbeidsom høyreback som Haugesund har på treningsfeltet den kommende uken. 24 år gamle Patryk Stepinski har flere aldersbestemte landskamper bak seg, men har så langt ikke fått prøvd seg på landslaget for voksne. 

Høyrebacken er høyaktuell for å erstatte Kristoffer Haraldseid som for et par uker siden byttet klubb og ble Molde-spiller. – Les: Blar opp 5 millioner for forsvarsspiller

Sporten har snakket med Kamil Selwuch som er skribent for vår polske søsteravis F7sport. Kamil kjenner polsk fotball godt og kan fortelle at Patryk Stepinski er en meget solid forsvarsspiller som likevel har noen skritt å gå for å nå helt opp. Han har i flere år vært en viktig del av Wisla Plock som spiller i Ekstraklasa den øverste divisjonen.

Stepinski kommer fra den polske toppserieklubben Wisla Plock og passerte i fjor over 100 kamper for laget.

«Polen er et interessant marked for oss ettersom polske spillere ofte kommer med gode basisferdigheter og har gått en veldig god skole i hjemlandet. De har også få problemer med å akklimatisere seg til norske forhold og norsk fotball», sier Haugesund-trener Jostein Grindhaug til FKH.no.

Tidligere har Stepinski spilt for polske Widzew Lodz i hans hjemby Lodz.

Har fått sjansen på landslaget
Ifølge Transfermarkt har Stepinski totalt 41 kamper for aldersbestemte landslag. Han fikk seks kamper for Polens U20-landslag. 24-åringen er 178 centimeter høy.

Haugesund har vært på treningsleir i Spania den siste tiden og polakken vil derfor møte gjengen når den samles for trening på norsk jord på mandag.

Også Mouhamadou Singoura vil være til stede der. Senegaleseren har vært med Haugesund på treningsleiren i Marbella.