Junior. (foto: cruyff, twitter)

Som ungdomsspiller hos Ajax ble Cruyff junior brått tatt med til Barcelona da faren skulle lede klubben fra 1988. Dermed ble det aldri noen seniorkamper hos Eredivisie-klubben på Jordi. Nå kaller Ajax på «sin» Cruyff for en retur til Amsterdam.

Spillerkarrieren til Jordi Cruyff var over i 2010, men har siden han la opp i 2010 brukt navnet sitt, kompetansen og teften til å opparbeide seg en posisjon i fotballen som bragte ham tilbake til Camp Nou i 2021. Fra rollen som trener for Shenzhen FC hentet klubbpresident Laporta Cruyff inn i en «strategisk rolle» i den sportslige ledelsen.

Les: – Han blir dyrere enn van Dijk

Ifølge De Telegraaf har Ajax tatt kontakt med Cruyff for å lodde stemingen om en retur til Amsterdam for å rydde opp etter Marc Overmars.

Nyheten slo ned som en bombe i europeisk toppfotball en søndag kveld i begynnelsen av februar. Ajax sin fotballdirektør Marc Overmars forlot klubben umiddelbart etter å ha sendt flere upassende meldinger over tid til kvinnelige ansatte.

De Telegraaf hevder Cruyff har tatt imot tilbudet fra Ajax og åpnet døra for videre dialog. Det nærmer seg kontraktsslutt hos Barcelona der nederlenderen fortsatt venter på beskjed om det vanker mer ryddejobb på Camp Nou.

Les: Sergio Ramos som er spilleklar i morgen snakker med LA Galaxy