Krépin Diatta

Det er en kraftig fremoverlent klubb som nå går inn i årets sesong. Resultatene i år skal bli enda bedre for Sarpsborg 08 med et budsjett doblet fra 46 til 96 millioner. – Fortsatt et godt stykke opp til Rosenborg sitt utgiftsbudsjett for 2018 som er på 200 millioner.

Styreleder i Sarpsborg 08 Cato Haug forteller om situasjonen til Sarpsborg Arbeiderblad:  «Vi legger fram et budsjett for 2018 på 96 millioner kroner på årsmøtet. Det er mer enn en dobling fra 2017. Salgene av Krépin Diatta og Sigurd Rosted vil komme på 2018-regnskapet, og da må vi ta med det i omsetningen. Vi har budsjettert med et overskudd på 15 millioner kroner i 2018»

Les: Har allerede vunnet seriegull, klar for gullkandidat

Sigurd Rosted ble solgt til Gent for ca 13 millioner, mens  Krépin Diatta ble solgt til Club Brugge for ca 20 millioner.

Sammen med ønske om å gjøre det bra har spillersalg blitt en veldig viktig del av klubbens økonomi, en erfaring mange klubber gjør er at suksessen kan bli vanskelig å opprettholde når de mest ettertraktede spillerne blir solgt. Det er bare å spørre Rosenborg om akkurat det.

Vi har ikke budsjettert med ytterligere spillersalg i 2018. Vi planlegger å selge spillere også i 2018. Det er en viktig del av virksomheten til Sarpsborg 08, og det bidrar til at vi kan utvikle oss videre. Men av forsiktighetshensyn budsjetterer vi aldri med spillersalg. Det har vi heller ikke gjort nå, utdyper han.

Håpet for årets sesong er å klare å holde helt inn, sist sesong glapp medaljeplassen i siste runde mot Molde.