(c) Bilde: FK Haugesund: Alexander Ammitzbøll

Sportslig leder Eirik Opedal forteller at de har sett etter spesifikk spisskompetanse når de nå har hentet Alexander Ammitzbøll til klubben og ikke bare en eller annen danske. – FK Haugesund kalles nå danskeklubben i dansk presse og det er ikke uten grunn.

At FK Haugesund har utviklet seg til å bli et eldorado for danske spillere og trenere har vi sett mange eksempler på de siste årene, og nå er det klart for et nytt tilskudd til floraen av danske spillere i FKH-drakten.

Les: Motspillerne har det lett med Zlatan, det er medspillerne som må slite

Alexander Ammitzbøll (21) signerte nemlig en avtale som innebærer at angrepsspilleren kommer på lån fra den danske Superliga-klubben AGF Aarhus for hele 2020-sesongen. Signeringen fant sted på spillerhotellet hvor FK Haugesund har base i forbindelse med den pågående treningsleiren i Spania og den 187 centimeter høye 21-åringen slutter seg dermed til klubben med umiddelbar virkning.

Til AGF Aarhus som 17-åring
FK Haugesunds nye spiss kommer opprinnelig fra Stilling like utenfor Aarhus og har foruten Stilling IF også rukket å spille for FC Skanderborg før han som 17-åring satte kurs for den danske storklubben Aarhus Gymnastikforening som har fem seriemesterskap å vise til i Danmark.

Jeg ønsker å bidra til at laget vinner. Det er mitt hovedfokus, sier dansken om hans personlige målsetting for sesongen.

Les: United i drømmeposisjon – øker prisen på Smalling


Sportslig leder i FK Haugesund, Eirik Opedal, forklarer til egen web at man har vært på jakt etter helt spesielle egenskaper når man har ønsket å supplere angrepsalternativene som klubben allerede besitter.

«Vi ønsker mer hurtighet og gjennombruddskraft på topp og Alexander er en spiller som har begge disse egenskapene som sin force. Erfaringene våre med å hente spillere fra dansk fotball har utelukkende vært gode de siste sesongene og vi er trygge på at også Alexander vil vise seg om en fin tilvekst til årets spillerstall».

Landskamper for Danmark
Ammitzbøll står med totalt 15 offisielle kamper for AGF Aarhus i hjemlig serie og cup og har bokført fem offisielle fem mål i Aarhus-drakten. Han har også representert Danmark på U20-nivå i fjor sommer.

I forbindelse med utlånsavtalen har FK Haugesund også sikret seg en opsjon på kjøp ved utlånsperiodens slutt.