Har fått inntrykket om at er den langsiktige løsningen. (foto: chelsea, twitter)

For to uker siden uttalte Pochettino han gikk for titler i alle konkurranser, med en klubb som Chelsea måtte han sikte mot toppen allerede i første sesong. I overkant optimistisk tenkte mange, nå har Chelsea-manageren selv skjønt «gode ting må ta tid» – selv på Stamford Bridge.

Graham Potter hadde ingen sjanse da Todd Boehly satte i gang tidenes handlerunde i overgangsvinduet, resultatene til klubben suksesstreneren fra Brighton tok over i september, ble satt opp mot de ekstreme utgiftene. Hver eneste uke.

LES: Villig til å bruke Bernardo Silva i spektakulær bytteavtale

Pochettino har også fått det meste av det han har pekt på av forsterkninger i sitt første overgangsvindu, men fire poeng mer enn bunnlaget Burnley etter fem kamper gir Pochettino bakkekontakt.

Denne uken kommer det en annen melodi fra argentineren.

-Vi skal vinne alle kamper fordi vi er Chelsea, men vi er ikke det Chelsea-laget som vant Champions League eller Premier League, sier Pochettino ifølge Daily Mail.

 -Vi er nødt til å akseptere at det er et prosjekt. Vi kommer uten tvil til å bygge for fremtiden. Du kan ødelegge det hele på et sekund, men for å kunne bygge opp noe, er det med små skriit. Utenfra kan det være vanskelig å se forbedringene, men innenfra gjør vi det bra, uttaler Chelsea-manageren.

En helt naturlig tilnærming når du skal levere i verdens tøffeste liga og har tatt over en klubb på god vei inn i en sportslig blindvei. Todd Boehly og gjengen gjentok de første månedene med Potter på jobb som Chelsea-manager at dette var et langsiktig prosjekt, dette vil ta tid, osv.

Vi tror dessverre atferden hos Chelsea-eierne ikke har endret seg. Graham «langsiktig løsning» Potter fikk syv måneder som Chelsea-manager. Fortsetter ydmykelsen med et Chelsea i nedre del av Premier League-tabellen frem mot nyttår, er Pochettinos «vi er nødt til å akseptere at det er et prosjekt og ta små skritt for å bygge opp» glemt.