Nasser Al-Khelaifi kan cashe inn 5,5 milliarder i sommer hvis han vil.

Frankrike er verdensmestere etter de en en meget spennende finalekamp vant 4 – 2 over et Kroatia som har vokst på oss alle. Kroatia viser oss at hvis vi får vår «shit together» kan også et lite land som Norge nå en finale i VM.  

Hvis jeg bare skal snakke om to ting i forbindelse med dette VM så vil det være skuffelsen vi egentlig alle så komme i Neymar, verdens dyreste spiller, som var mer forsiktig enn en førsteklassing på første skoledag. Brasil forsvant ut av VM tidlig fordi de bygget laget sitt rundt superstjernen Neymar som har glemt hva fotball handler om.

Les på F7: Fotball er bedre enn sex, viser fersk undersøkelse

De som har fulgt med på han det siste året som Paris Saint-Germain spiller i den franske serien hadde ikke noen forhåpninger om stor fotball fra den kanten. – Ryktene sier at Real Madrid skal være villig til å sette nok en overgangrekord i et kjøp av Neymar, hadde jeg vært Nasser Al-Khelaifi og eier av klubben hadde jeg satt meg på første kamel ned til Madrid og solgt han på flekken.

Les: Real Madrid stjeler ikke verdens største fotball-ego

Med Kylian Mbappé sitt mål mot Kroatia ble han den første tenåringen som har scoret i en VM finale siden Pele

I helt den andre enden av skalaen fantastiske Kylian Mbappé som minst er verdt en milliard mer idag enn for fire uker siden. Maken til spiller skal man lete lenge etter, hvis ikke noe uforutsett skjer er Kylian Mbappé om få år verdens beste spiller, han er allerede topp 5.

Ferdighetene til Kylian Mbappé er allerede ekstreme, han er bare 19 år gammel!

Det er veldig tidlig. Diego Maradona var 21 da han tok verden med storm i 1982, og 25 år da han ledet Argentina til VM-tittelen i Mexico. – Pele debuterte for øvrig som 15-åring, ble landslagsspiller som 16-åring og scoret seks mål da han vant sitt første VM-gull som 17-åring (Sverige).

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar er ikke verdensmestere.

Det var målene mot Argentina som fikk verden til å måpe først, han er smart, teknisk trollmann, ufattelig rask og med en fysikk som er hinsides alt annet. Skal du stanse han i et løp må du ha tilsvarende ferdigheter som Neo i Matrix.

Det beste av alt for Nasser Al-Khelaifi og Paris Saint-Germain, de eier Kylian Mbappé også. Hvis de selger han blir det første spiller som går for over tre milliarder.

Skal jeg tippe hva som skjer nå, så beholder de han i håp om en Kylian Mbappé effekt både på interesse og mulighet for å nå det ultimate målet, Champions League.