Errol Flynn look-alike? (foto: united, twitter)

Med The Glazer boys foran et salg av Man United i første del av 2023, er motivasjonen for å investere i spillerkjøp fraværende. For Ten Hag betyr dette løsninger på utleiemarkedet. Jack Butland og Wout Weghorst ble hentet inn for resten av sesongen, kun kort tid før vinterlukking av overgangsvinduet kom nødløsningen på midtbanen.

Christian Eriksen er, takket være tidligere Liverpool-spiller Andy Carrolls grisetakling, ute i tre måneder. For Man United var det bare tiden og veien for å finne en erstatter.

LES: Ikoniske River Plate håver inn på Chelseas desperasjon

Valget falt på den tidligere RB Leipzig-kapteinen Marcel Sabitzer. Man United hadde allerede brukt opp muligheten på maks to leiespillere fra engelske klubber, nå måtte en spiller utenfor balløya steppe inn, som umiddelbart takle overgangen til verdens tøffeste liga.

Sabitzer var ikke vanskelig å be, Julian Nagelsmann har fortsatt ikke helt funnet rollen til østerrikeren hos Bayern (forrige sesong 1076 minutter på kamparenaen, denne sesongen så langt 1008), Bayern godkjente ikke overraskende leieavtalen.

Ifølge Footballtransfers var de røde djevlene på klubber som Real Madrid, Barcelona og PSG for potensielle Eriksen-erstatter, men endte altså på Sabitzer.

LES: Chelseas 10 villeste signeringer

Så hva er forventningene til spilleren som de siste to sesongene har spilt seg til en mindre rolle hos Bayern München for treneren som digget ham hos RB Leipzig?

Bundesliga-ekspert Ronan Murphy mener det er en sterk signering, men advarer at det avhenger av at østerrikeren finner frem til spillet han leverte før Bayern-signeringen.

-Sabitzer er fullt ut kapabel til å fylle tomrommet etter Eriksen, men kun hvis han gjenskaper RB Leipzig-formen. Han var en av Julian Nagelmanns nøkkelspillere på Red Bull Arena, men etter flytting til München har han slitt med å ta plassen til Leon Goretzka ved siden av Joshua Kimmich på midtbanen, sier Murphy til Footballtransfers.

-Han har fortsatt alle skills i skapet til å bli en viktig playmaker og har vist det nylig da han var en av stjernene i landslagsdrakta til Østerrike – på avstand fra frustrasjonen som har bygd seg opp i Bayern, avslutter Murphy.

LES OGSÅ: Ett minutt skilte Barcelona fra viktig signering

Dette lover godt.