(c) Bilde: VIking: Samúel Kári Friðjónsson

Island ligger over oss på FIFA rankingen og har et bedre landslag enn det vi har til tross for at de bare er 300 000 mennesker som klamrer seg fast på en vulkanøy. – Vi har latt oss inspirere og infiltrere og nærmer oss ved å vite at motivasjon er viktig og at fotball faktisk er en lag idrett. 

Vålerenga hentet det islandske midtbanetalentet Samúel Kári Friðjónsson i 2016, da slet han benken i engelske Reading.

Les: Solskjær: «Jeg tror han vil være tilgjengelig»

Nå har Viking og Vålerenga har blitt enige om en låneavtale som strekker seg ut 2019-sesongen for den 22 år gamle islendingen som spilte 17 kamper, scoret 1 mål og hadde 2 målgivende i Eliteserien i fjor.

«Viking er en stor klubb som jeg ser fram til å spille for. Prosjektet klubben startet på i fjor er virkelig spennende, så det gleder jeg meg til å bli en del av». sier Friðjónsson til Viking sine sider.

«Vi har vært på jakt etter en midtbanespiller i noe tid nå. Da denne muligheten dukket opp var vi svært fornøyd med å få signert en landslagspiller fra Island i den posisjonen», sier hovedtrener Bjarne Berntsen.

Viking-treneren beskriver Friðjónsson som en spiller som kan bekle alle posisjonene på midtbanen.

– Her får vi en spiller med en enorm løpskapasitet. Han sprenger de fleste tester på det området, og er samtidig rolig med ballen. Dette gir oss en del valgmuligheter på midtbanen.

Som Andrésson har fortid engelske klubben Reading. Sommeren 2016 meldte han overgang til Vålerenga, men kort tid etter satte en korsbåndskade ham på sidelinjen i nesten et helt år.

I 2017 fikk han 11 eliteseriekamper og scoret 1 mål for Oslo-klubben, og i starten av 2018 kom debuten på A-landslaget. Han var også med i troppen til det islandske landslaget som deltok i fjorårets VM.