Haaland and the new kid on the block

Erling Braut Haalands 56-minutters hat-trick hjalp Premier League-mesterne til å slå Chelsea i Ohio i natt. Haaland scoret to ganger i løpet av de første fem minuttene, og tjente på to katastrofale Chelsea-tabber da laget til Enzo Maresca ga Premier League-mesterne en tidlig ledelse.

Det første målet kom fra en løs pasning fra Tosin Adarabioyo, med Levi Colwill som tok ned Haaland for en straffe i det fjerde minuttet, som nordmannen scoret etter retur.

Les: Erik ten Hag har fått større utfordringer enn 0-3 tap mot Slot og erkerival Liverpool

Haaland doblet Citys ledelse nesten med en gang da han snappet opp en feilpasning fra Moises Caicedo. Nok et par myke mål i andre omgang så Pep Guardiolas mestere bygge en kommanderende ledelse, Citys tredje kom da innbytter Raheem Sterlings feil gjorde det mulig for Oscar Bobb å score gjennom et skudd nær stolpen i det 55. minutt.

På vår Live.tjeneste (som er under forbedring i sommer) kan du følge blant annet Premier League. Skal vi tippe, og det gjør vi av og til 🙂 Topp fire i Premier League kommer til å se ut som sist sesong, men Manchester City, Aston Villa, Liverpool og Arsenal på de fire øverste plassene. Slik det ser ut nå er ikke Chelsea eller Manchester United i nærheten av Champions League kvalifisering.

Og Haaland fikk sitt hat-trick bare ett minutt senere etter nok en feil fra Malo Gusto.

Chelsea fikk to mål tilbake etter at Raheem Sterling volleyerte i et innlegg etter 59 minutter, og så scoret Noni Madueke på kontringen i det 88. minutt foran 68.000 supportere på Ohio Stadium.

Maresca insisterte på at laget hans spilte bra i en «rar» kamp, ​​og begge managerne ga også skylden på den «tørre» banen for feil i besittelse.

City vender nå tilbake til Storbritannia for å møte Manchester United i Community Shield neste lørdag.

I mellomtiden forblir Chelsea i USA for en kamp mot Real Madrid tirsdag kveld før de møter Inter Milan på Stamford Bridge neste søndag.

Det er tydelig å se at tidligere Leicester-sjef Maresca trenger tid i sin taktiske tilnærming etter bare fem uker i jobben i Chelsea, sammenlignet med Guardiolas åtte år som leder

Alle fire målene var på grunn av feil. Maresca har sagt at feil er uunngåelige med hans tilnærming, tror han at det til slutt vil føre til fremgang. Chelsea skapte til tider åpninger, inkludert to sjanser tapt av Christopher Nkunku og en fra Enzo Fernandez.

Men City hadde også 15 seniorspillere ute på grunn av internasjonale forpliktelser ved EM 2024 og Copa America, 10 flere enn Chelsea.

Det er legitime spørsmål om bakspillere som Reece James og Malo Gusto – som uvanlig startet som venstreback foran Ben Chilwell – kan tilpasse seg det siste nye Chelsea-systemet som ser at flere spillere spiller ut av sine vanlige posisjoner.

Maresca innrømmet at han eksperimenterer for å finne balanse og sa: «Grunnen til det er fordi jeg i dette øyeblikket trenger å se ting for resten av sesongen.

«Det er en merkelig kamp fordi du planlegger kampen på én måte, så slipper du inn to mål og det endrer dynamikken.

«Hva kan jeg si om første omgang? Laget var gode på ballen, skapte noen sjanser, fant de riktige spillerne og de riktige plassene.

«Vi må lære at når du slipper inn en, kan du ikke gi inn en og så etter to minutter en annen.»

Les på Popidol: De 10 mest valgte spillerne i Fantasy Premier League

Erling Braut Haaland, Jack Grealish og Oscar Bobb er en dødelig trio
Jack Grealish bruker skuffelsen rundt sin utelatelse fra EM 2024 fra den engelske troppen til å drive videre suksess i den kommende sesongen.

Kantspilleren, 28, bidro til å sette opp det første målet med noen skarpe presser og var nær Haaland hele veien, slik at han kunne koble seg opp for å skape farlige angrep.

«Jack har hatt utrolige tre kamper,» sa Guardiola. «Jeg sa at den første kampen handler om rytme. Mot Barcelona gjorde han fem skudd, ett mål og i dag er han aggressiv.

«Jeg husker perfekt Jacken jeg kjenner. Ikke hvordan han presterer, men hvordan han trener og oppførselen hans, som er som for to sesonger siden. Mye konkurranse er der [i hans posisjon] og den beste spilleren som produserer for laget vil spille.»

Haaland viste selvfølgelig sin skarphet med et dødelig 56-minutters hattrick.

En rekke ungdommer fra Man City imponerte, inkludert Bobb som skjøt gjennom bena til Colwill for målet, og kunne ha scoret enda en etter en strålende dribling.

Blant Citys startende var Rico Lewis, James McAtee, som krevde to assist, Josh Wilson-Esbrand og Nico O’Reilly.

Julian Alvarez, Kevin de Bruyne, Jeremie Doku, Bernardo Silva, Phil Foden og Savinho har ennå ikke startet pre-season med hovedtroppen, så Grealish, Haaland og Bobb kan være trioen som starter på Wembley Stadium mot Manchester United neste helg.