Gvardiol i midten, denne gangen uten maske. (foto: rb leipzig, twitter)

Få spillere i Bundesliga har vært så sterkt linket til en overgang til Premier League det siste året som Josko Gvardiol. Midtstopperen har vist seg som nesten ferdig utlært i en alder av 20, i en posisjon der de beste ofte når toppen etter passerte 25.

Vel, ikke helt utlært. I VM-sluttspillet ga Lionel Messi den kroatiske landslagsspilleren en løpetur han aldri vil glemme. Mot Manchester City var det likevel ingen tvil om at Gvardiol er midtstopperen for de største scenene.

LES: Minutter etter kjip beskjed fra Manchester United startet tilbudene å strømme inn

Manchester City lot RB Leizpig røre på ballen i bare 26 prosent av kampen, etter Mahrez sin tidlige scoring i første omgang lurte vi på hvor «stygt» det kunne bli for det tyske hjemmelaget. Det viste seg at Guardiolas menn ble stanset – utligningen kom tretti minutter før slutt av nettopp Gvardiol.

Det endte 1-1, etter kampen brukte RB Leipzig-trener Marco Rose tid på å rose Gvardiol og samtidig be Premier League-klubbene om å holde seg langt unna.

-Josko Gvardiol vil også være RB Leipzig-spiller neste sesong. Jeg er treneren og jeg ber om det. Han er fornøyd her. Han sier han vil spille i Premier League, men ikke når, sier Rose ifølge overgangsjournalist Romano.

Gvardiol har kontrakt til 2027 med en utkjøpsklausul på rundt 110 millioner pund som aktiveres i 2024. En gigantisk sum som en håndfull klubber i Premier League er villig til å betale hvis panikken slår inn.

LES OGSÅ: Det er langt mellom de gode nyhetene for Chelsea

Da får vi se hvor utålmodig 21-åringen selv er etter å komme seg til verdens tøffeste liga.