(c) Bilde: TIL: Fredrik Michalsen

Det er vanlig at spillere som har spilt i mange år, finner seg en klubb de kan trives i litt nedover i seriesystemet, det er derimot ikke vanlig at en spiller på 21 velger å slutte i Eliteserien for å spille i 3.divisjon.

Tromsø har en «gullgenerasjon» 1996 som Fredrik Michalsen er en del av, de er nå 21 år gamle; Runar Espejord, Ulrik Yttergård Jenssen, Mikael Norø Ingebrigtsen, Jostein Gundersen og Fredrik Michalsen.

Les: Genistrek hos Eliteserie-klubb

Fredrik Michalsen har valgt å gå fra spill i Eliteserien til 3. divisjonsklubben Fløya.

Årsaken er at han ønsker å spille mye uten press, men likevel spille på rimelig høy nivå og så senere komme sterkere tilbake. Etter treningsleir i Spania ble det klart at klubben ville avslutte avtalen med 21-åringen etter et ønske fra spilleren selv.

Liker å bruke hodet og da tenker vi ikke på å heade

«Jeg har fortsatt ambisjoner som fotballspiller, men nå er det viktig å spille mye, og det tror jeg at jeg får i Fløya. Jeg legger ikke skjul på at valget om å prioritere bort den profesjonelle fotballkarrieren er utradisjonelt, men det blir fint for meg å få spille fotball på et ok nivå, og fortsatt prioritere karriere og jobb. Å få brukt hodet trigger meg», sier Michalsen til iTromsø.

Den ferske Fløya-spilleren er godt i gang med økonomistudiene og er involvert i selskapet Napoleon Invest som blant annet driver eiendomsutvikling. Til avisen uttaler Michelsen at han ønkser å utvikle seg innenfor den karrieren han har valgt og synes det er inspirerende.

Avtalen med 3. divisjonsklubben ble skrevet under tirsdag kveld, onsdag uttalte en fornøyd Fløya-trener til iTromsø at han har fått en allsidig spiller i Michaelsen.

– Vi får en utrolig god fotballspiller som kan spille på midtbanen, og være en backupløsning på stopperplass. Han er sterk fysisk og kommer fra et godt miljø i TIL, sier han.