Vet å sette pris på godt fotballhåndtverk, uavhengig av tabellplassering.. (city, twitter)

Forrige uke svidde United av 85 millioner euro på en 21-åring. Manchester City er sterkt linket til Harry Kane og Jack Grealish, som garantert ikke går for småpenger. I La Liga er det en helt annen historie.

Det er noe sunt når fotballklubber tvinges til å stikke finger´n i jorda, men for La Liga-president Javier Tebas er det smertefullt å se Premier League-klubber fylle plassene i Champions League-finalen og stikke av med de beste spillerne på overgangsmarkedet.

Les: Overgangsekspert: Manchester United så nær neste supersignering

Tebas har tidligere langet ut mot Manchester City med anklage om at de vrir seg unna UEFAs Financial Fair Play reglene.

På mandag var Pep Guardiola på et arrangement i Katalonia, og hadde en klar melding til senor Tebas.

-Premier League, som kan bli sett i Asia, er bedre drevet enn La Liga, varmet Guardiola opp med ifølge ESPN.

Les på Engelsk fotball: Sender Trincao til det beste springbrettet i Premier League

-Mr. Tebas trenger å lære. Kanskje han kan selge produktet bedre til andre land. Folk klager på klubbers utgifter… Kanskje det er den eneste business der investering blir sett på som en negativ ting. Jeg forstår det ikke, fordi det har en effekt på klubber verden over, fortsetter lektor Pep.

Javier Tebas

-Hva er problemet hvis United, City, Chelsea eller Liverpool, klubber som er økonomisk sterke fordi eierne deres ønsker å investere, ikke ønsker å tjene penger og foretrekker å fortsette å reinvestere så klubben kan fortsette å vokse for fansen?, spør Guardiola.

Les på Tysk fotball: Dortmund bruker både gulrot og pisk på Julian Brandt

Så et siste stikk til senor La Liga.

-Hvis du selger produktet bedre, folk betaler mer for TV-rettighetene. Mr. Tebas, som vet mer enn noen annen og er klokere enn alle andre, og blander seg inn i andres business, burde lære dette. Kanskje på den måten kunne Barca, Madrid, Atletico og Valencia har mer ressurser til å investere i hva de trenger, kommer det fra Guardiola.

Som ikke var helt ferdig med å lekse opp for Tebas.

-Forestill dere hvis vi ønsket å signere en spiller fra Barca eller Madrid for 100 millioner euro, ingen av dem ville ha klaget. De ville vært henrykte, avslutter City-manageren.

Forelesning ferdig.

Les: Toby Alderweireld har gitt Tottenham beskjed