(foto: arsenal, twitter)

5-0 tap mot Manchester City. Vi opplevde det forrige sesong at de beste klubbene gikk på tilsvarende salige nederlag. Forskjellen er at Mikel Arteta har før dette ledet Arsenal til 2-0 tap mot jyplingen Brentford og 2-0 tap mot Chelsea. Kjapp hoderegning gir dette null poeng, ingen scoringer og ni baklengs for London-klubben.

Ifølge Independent er tålmodigheten til Artetas leveranser i ferd med å bli slitt i kantene. Det var før City-kampen.

Les: Solskjær er happy med Amad Diallo-løsning

Independents kilde i klubben beskriver Arteta som en «mini Arsene» som har full autoritet over troppen, staben og spillerkjøp, men det stilles også spørsmål til at besserwisser-holdningen til Arteta tipper over mot arroganse.

Arroganse er helt innafor i en fotballklubb så lenge det følges opp av resultater. Ifølge The Independent har Arsenal skissen klar til kandidatlisten hvis det viser seg at senor Arteta svikter. Avisen hevder Antonio Contes navn blir å finne på toppen av denne lista.

Er det noe Arsenal ikke trenger, er å rufse opp i alt på nytt, samtidig husker vi da Lampard ble sendt på dør og Thomas Tuchel ledet troppen fra dag én i retning Champons League-kvalikplass og CL-tittel.

Les på Tysk fotball: Da har Hansi Flick vist vei for Tyskland: Første landslagsuttak på plass

Pep Guardiola sørget for å ta noen skikkelig spadetak i managergraven til Arteta på lørdag, men står fortsatt på at spanjolen er rett mann i London.

-Alt jeg kan si er at vi jobbet sammen i to eller tre år. Han er mer enn en god manager. Karakteren, personligheten, lederskapet, og han er utrolig loved av oss alle, begynne Guardiola til BT Sport.

Høflig applaus. (foto: arsenal, twitter)

-Vi var veldig lei oss da han forlot oss, og noen ganger forventer folk resultater med det samme. Jeg er en stor fan av ham, og jeg er sikker på at hvis de tror på ham, så vil de gjøre en god jobb hos Arsenal, avslutter Mester Pep.

11. september venter Norwich. Taper Arsenal mot denne PL-jyplingen også, ser vi ikke at Guardiolas karakterbeskrivelse av sin tidligere assistent og råd til Arsenal er nok.

Les: Mbappé -ultimatum går ut om noen timer