Holder nå, Gerard? (foto: barcelona, twitter)

Barcelona har et akutt behov for salgsinntekter. En haug med spillere er satt ut for exit, men med noen få dager igjen av overgangsvinduet kan La Liga-klubben bli presset til å sende spillere ut som free agents, eller akseptere en lavere salgssum enn budsjettert. Selv om Antoine Griezmann er på utleie til Atletico Madrid ut sesongen, har bekymringene begynt å stige hos Barcelona at de blir «snytt».

Historien om Antoine Griezmann er rimelig kaotisk. Da franskmannen hemmelighetsfull lagde en dokumentar der han skulle avsløre avgjørelsen om klubbyttet i 2019, hadde Barcelona hentet frem 120 millioner euro – penger de ikke hadde – for å sikre seg rivalen Atleticos største angrepsstjerne.

LES: L’Equipe: Høyreback-løsning takket nei til Manchester United

Så fulgte to sesonger med «dette blir en flopp-merkelappen» hengende på ryggen. Barcelona med Messi på laget hadde ingen plan for hvordan de skulle utnytte den franske verdensmesteren sine styrker, der Griezmann ofte ble løpende rundt og vente på pasninger som aldri kom.

Etter 102 kamper i Barca-drakta (35 scoringer og 17 assists) bar det tilbake til supporterne han hadde vendt ryggen i 2019. Etter noen vilt hektiske timer på Deadline Day i 2021, ble Atletico enig med Barcelona om leieavtale for Griezmann, med en klausul i kontrakten som ville sikre Barca salg til Atletico.

Ifølge Football-Espana begynner Barcelona nå å bli bekymret for at det ikke blir noen fremtidige salgsinntekter på Griezmann. Klausulen beskriver en kjøpsplikt hvis 31-åringen etter endt leieperiode (ut denne sesongen) har spilt 50 prosent av kampene der han er tilgjengelig for spill. Én kamp spilt regnes fra 45 spilte minutter på banen.

Forrige sesong var Griezmann minst førtifem minutter på kamparenaen i 81 prosent av kampene. Så langt har det gått Barcas vei, men nå har noe endret seg hos Diego Simeone. Griezmann har vært på banen i de to første La Liga-kampene, men i begge har det blitt 28 minutter på banen. Altså, to kamper som ikke registeres som spilt.

Barcelona skal ha forsøkt å overtale Atletico til å sende Griezmann tilbake til Barcelona for salg i sommer, men klubbpresident Enrique Cerezo har bestemt stanset forsøket.

-Griezmann er en spiller i Atletico-troppen… Han kan ikke forlate klubben, sier Cerezo ifølge Football-Espana.

LES: Bekreftet: Juventus har på plass spiller som hamret inn 20 mål forrige sesong

Det store skrekkscenariet for Barcelon, er at de ender opp med å få Griezmann i retur neste sommer, der franskmannen har spilt så lite at kjøpsklausulen på 40 millioner euro ikke løses ut av Atletico, og at spilleren ikke har fått vise seg frem før åpning av neste sommers overgangsmarked.