Flick dro inn det som var av titler hos Bayern, gikk adskillig tråere med Tyskland. (foto: bayern, twitter)

For hvert minutt som går er Barcelona litt nærmere å utnevne Hansi Flick som deres etterfølger til Xavi Hernandez. Flere artikler i spanske medier sier den nye manageren allerede godkjent sin første signering før han har overtatt roret.

Flick sies å være på nippet til å bli enige om en toårsavtale for å bli klubbens nye manager, ventetiden sies å skyldes at Barcelona ennå ikke har hatt sitt siste møte for å forsegle Xavis avgang.

Les: Sky Sports: Manchester United og «balløyas beste trener» i gang med møter

Barcelona hadde ikke vurdert Flick som et potensielt alternativ da Xavi først kunngjorde sin intensjon om å forlate i februar, men eks-Bayern München-sjefen ble det foretrukne alternativet de siste ukene. Xavi hadde i utgangspunktet utført en u-sving og ville fortsette som Barcas manager, men styret selv leter nå etter en ny sjef etter en rekke uenigheter med den nåværende manageren.

SPORT har hevdet at Flick er klar over Barcelonas økonomiske situasjon og har blitt enige om en kontrakt med lav grunnlønn, men med økonomiske insentiver basert på vunne titler.

Flick og sportsdirektør Deco sies også å være enige om fotballretningen til klubben. Og at de allerede har startet å jobbe.

Tyskeren som godkjenner avtalen om å signere Guido Rodriguez, som hadde signert en forhåndskontraktsavtale om å slutte seg til Barcelona i sommer på en fri fra Real Betis.

Barcelona skal fokusere på å skaffe penger gjennom salg under Flick noe som ville være nesten umulig under Xavi
Rodriguez var en del av Argentinas lag som vant verdensmesterskapet i 2022, og 30-åringen er uten kontrakt hos Betis, noe som førte til at Barcelona gjorde gikk for ham tidligere i år.

Den defensive midtbanespilleren har imponert i løpet av sine fire år i Spania og hadde allerede sagt ja til å slutte seg til Barcelona, men han ventet på at managersituasjonen skulle løses før han fullførte avtalen.

Flick har gitt sin velsignelse til å signere Rodriguez, og Barca antas også å være rettet mot en kantspiller og en annen midtbanespiller denne sommeren, selv om fokuset vil være på salg med den kommende sjefen som aksepterer at det kan være «betydelige tap» av stjernespillere.

Les: Legenden Jaap Stam meldes på vei inn hos Manchester United i skreddersydd rolle

Xavis exit skal være ferdig i løpet av de kommende dagene, da vil Flick signere en toårskontrakt med opsjon på en tredje, og den tidligere tyske sjefen sies å ha håp om å lede et langsiktig prosjekt i Barcelona.

Barcelona planlegger å selge for minst 200 millioner euro mer enn det kjøpes for i sommer, samt å kutte det løpende lønnsbudsjettet i klubben fra litt over 400 millioner euro til rundt 300 millioner euro. – Også noe som ville være umulig med Xavi ved roret.